ØSTERRIKE/DRAMMEN: Det ble klart at Drammen Håndballklubb skal møte SC Kelag Ferlach fra Østerrike.

I utgangspunktet skal første kamp spilles på bortebane helga 12./13. desember, mens returen i Drammen går 19./20. desember.

Drammen HK kvalifiserte seg til europacupen foran 2020/2021-sesongen. Nærmere bestemt til turneringen «European Cup», og etter sommerens seeding og trekning ble det klart at DHK fikk walkover til 3. runde. 2. rundekampene ble spilt i midten av november.

Tidligere i november kom det en oppløftende melding for muligheten til norske lag å være med i E-cup fremover.

Helse- og omsorgsdepartementet endret koronaforskriften. Endringen betyr at utenlandske utøvere og deres støtteapparat, per nå, kan slippe karantene dersom de avlegger en negativ koronaprøve etter ankomst til Norge.

Dette gjelder blant annet enkeltstående kamper på seniornivå i internasjonale klubbturneringer i regi av Det europeiske håndballforbundet.

– Vi ønsker å delta i europacupen, men må vurdere totalsituasjonen. Den tar vi etter trekningen av 3. runde, sa Arne Dokken, daglig leder i DHK, i forrige uke.

Han tenkte først og fremst på koronavirus og hvilke bestemmelser som gjelder i øyeblikket.

Det er for tiden høye tall for koronasmitte i Østerrike, og mye er stengt ned.

Dette sa Dokken etter at det er klart for østerriksk motstand:

- Vi registrerer hvem vi har fått, og så må vi ta en runde med de forskjellige instansene for å rådføre oss. Deretter tar vi en beslutning. Vi ønsker å delta, men ikke for enhver pris, sier Dokken.

Ferlach er liten by sør i Østerrike med drøyt 7.000 innbyggere. SC Kelag Ferlach går inn i 3. runde som DHK. Laget ligger i øyeblikket på 7. plass av ti lag i landets toppserie.

PS! DHK spiller seriekamp hjemme mot Nærbø onsdag kl. 17.00. Kampen vises direkte på dt.no.