Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvilke lag som skal delta i DT-cupen 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

1. februar gikk fristen ut for å melde seg på DT-cupen i fotball, som i år arrangeres av NFF Buskerud i samarbeid med Drammens Tidende. Men det er ikke for seint for etternølere.

DRAMMEN: For tre måneder siden gikk Drammens Ballklubb og Konnerud 2 helt til topps i sine respektive klasser i DT-cupen. 1. februar gikk fristen for påmelding ut til den fornyede og utvidede DT-cupen. I år er 52 lag påmeldt og teppet er lagt for ny fotballfest. Denne sesongen skal kvinnelag også delta på oppfølgeren til fjorårets suksess.

Dette er de påmeldte:

Kvinner 2.–4. divisjon:

Huringen IF, IL ROS, Kongsberg IF, Konnerud IL, Modum FK, Solberg SK, Strømsgodset TF, Åssiden I.F.

Menn 4./5. divisjon:

Drammens Ballklubb, Fjell Sk, Glassverket IF, Hallingdal FK, Huringen IF, IF Birkebeineren, Kongsberg IF, Sande SK/Nordre Sande IL, SBK Drafn, Slemmestad IF, Solberg Sportsklubb, Steinberg IF, Vestfossen IF, Åskollen FK, Åssiden I.F 2.

Menn 6./7. divisjon:

Badebyen Drøbak Fotballklubb, Berger IL, Birkebeineren 3, Heradsbygda IL, Huringen IF 2, IL Holeværingen, IL ROS 2, IL Skrim, Jondalen IL, Kongsberg IF 2, Konnerud IL 3, Konnerud IL 2, Lier IL, Nedre Sigdal IF, Rundtom FK, Sande Sportsklubb 2, Sjåstad/Vestre Lier, Skiold, Skoger IL, Stoppen SK 3, Stoppen SK 4, Strømsgodset IF, Svene IL, Sætre IF Graabein, Tofte-Fremad, Tyristubben IF, Vikersund Fotball, Vikåsen Idrettslag, Ytterkollen IL.

Ønsker flere herrelag

Seriekonsulent i NFF Buskerud, Gro Larsen, forteller at selv om fristen er gått er det også ønskelig at flere melder seg på i herreavdelingene.

– For å få turneringen til å gå opp uten å få walkover i 1. runde ønsker vi gjerne at flere herrelag melder seg på, i kvinneklassen derimot er det åtte påmeldte som går opp i en turnering, melder Larsen.

Så langt er 15 lag i klassen 4./5. divisjon påmeldt, og det etterlyses en ekstra påmelding. I 6./7. divisjon-klassen er det 29 påmeldte og det etterlyses tre lag for å få det opp i 32 lag.

Viste ti kamper i 2019

I fjor viste Drammens Tidende ti av kampene som ble spilt i DT-Cupen 2019, og med utvidelsen i årets utgave er det ambisjoner om å vise flere. Sportsjournalist i Drammens Tidende, Ola Niemann, forteller optimistisk at dekningen i år forhåpentligvis blir større.

– Vi må se litt hva vi har tid til, men det er mer spennende i og med at det er en kvinneklasse i år. Vi skal i i hvert fall ikke vise færre kamper enn i fjor.

Videre forteller han at det i hovedsak er et stort ønske å løfte fram og vise mer av breddefotballen i kretsen. I mai blåses de første kampene i gang og Drammens Tidende vil utkåre flere kamper i cupen som vil bli sendt på dt.no.

DT-cupen

Dette er konseptet:

- En lokal ligacup for 4.,5.,6. og 7. divisjonslag (herrer) og 2.,3.,4. divsjon (kvinner) som tilhører fotballkretsen NFF Buskerud.

- På grunn av nivåforskjell er turneringen delt opp i tre «divisjoner»: På herresiden vil det bli spilt en cup for 4. og 5. divisjonslag og en for 6. og 7. divisjonslag. På kvinnesiden er det en turnering, bestående av lag fra 2.-4. divisjon. Dermed vil totalt tre lag kunne smykke seg med tittelen «Vinner av DT-cupen».

- Turneringen spilles parallelt med seriespillet. Runde 1 spilles i mai, runde 2 i juni, runde 3 i august og runde 4 i september. Finalene går i oktober/november og vises direkte på dt.no Endelige datoer for rundene/kampene blir klart senere.

- Turneringen spilles ved hjelp av den klassiske utslagsmetoden.

- Hvilke to lag som møtes i de ulike rundene trekkes av Drammens Tidende. Trekningene kan du se på dt.no.

- Drammens Tidende vil sende mange av kampene direkte på dt.no.

- Vinnerne overtar vandrepokalene.

Historie:

- Det var drammenseren Lage Sofienlund tok iniativet til en lokal ligacupen. I samarbeid med Drammens Tidende ble første sesong med DT-cupen arrangert i 2019.

- Regjerende mestre er Drammens Ballklubb (4.-5. divisjonsavdelingen) og Konnerud 2 (6.-7. divisjonsavdelingen).

- Rundt 1.000 spillere fordelt på 50 lag var involvert i DT-cupen i 2019.

Les også

Ny sesong med DT-cupen – og i år skal turneringen bli enda bedre

Kommentarer til denne saken