DRAMMEN: Onsdag var det en tåkene og grå morgen i Drammen, men litt høyere opp i terrenget var det klarvær og mulighet til å få med seg soloppgangen.

– Det er bare et tidsspørsmål før sola tar tak og kommer gjennom tåka, og da ser det ut som vi får den fineste dagen på en stund, sier vakthavende meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt.

Selv om det var meldt skyfritt fra morgenen i dag, var det altså helt grått i sentrum – noe som ofte skjer spesielt utover høsten.

– Det kalles strålingståke og oppstår som et resultat av avkjøling gjennom natta. Nå som nettene er lengre enn dagene blir det mer tid for tåka til å legge seg, forklarer Nilssen.

Den damper imidlertid så fort sola varmer opp bakken som deretter varmer opp lufta over bakken. Og da er det bare å nyte sola mens den er her - for de kommende dagene er det ikke sikkert den vil være like synlig.

– Det er litt mer skyer i dagene fremover. Det ser ut som vi får tåke også de kommende nettene og litt mer skyer generelt. Ser vi på hele perioden under ett, så er det ikke så aller verst. Det er stort sett opphold til over helgen, men skydekket vil være litt mer varierende enn det ser ut til at det vil bli i dag, sier Nilssen.