LIER: Nødetatene ble varslet om brannen i Reistadalleen klokken 15.20. Allerede på vei til stedet så nødetatene tykk, sort røyk som veltet opp.

Brannmannskaper fra Drammen, Sylling og Asker gikk raskt i gang med slukningsarbeidet, men kunne raskt konstatere at boligen var tapt. Brannen hadde eskalert kraftig på kort tid.

På et tidspunkt var det fare for spredning til nabohuset på grunn av vinden.

– Det ser ut til at de har fått mer kontroll nå, men brannen pågår fortsatt. Det har vært en krevende brann, opplyste innsatsleder Arne Guddal i politiet i 16.45-tiden.

Dette bekreftes også av innsatsleder Øyvind Lothe i brannvesenet.

– Vi har kontroll på situasjonen, men det tok litt tid. Brannen er slått ned, selv om det fortsatt er brann i det strukturelle. Så vi river nå taket for å komme ordentlig til, sier han.

Brannvesenet vil holde på på stedet lenge i forbindelse med etterslukking og observasjon.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Alle ute

Alle som oppholdt seg i boligen skal ha kommet seg ut, ifølge politiet. Sju personer totalt. De er nå husløse etter den dramatiske brannen.

– Det som skjer nå er at de som er evakuert fra huset, vil bli kjørt til et hotell i Drammen. Via tolk vil vi foreta avhør for å kartlegge hva som faktisk startet brannen, opplyser Guddal.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

– Saken etterforskes videre, og vi oppretter sak, opplyser politiet.