VESTFOSSEN: Like før klokken ett lørdag melder politiet at en person skal være skadet etter ulykke mellom elsparkesykkel og bil i Storgata i Vestfossen. Politi og ambulanse var da på vei.

Ifølge operasjonsleder i politiet Eskil Hagen Olsen skal det ikke dreie seg om alvorlige personskader.

Politibetjent Henning Fossli forteller til vår reporter på stedet at bilisten og elsparkesyklisten, begge menn i 20-årene, har kommet kjørende i hver sin retning nedover Storgata.

– Bilisten kom fra Vestfossen sentrum og skulle svinge inn i Fabrikkgata, og da har de krasjet, sier Fossli.

Han forteller videre at på nåværende tidspunkt har ikke politiet nok informasjon til å vite om sammenstøtet er forårsaket av brudd på vikeplikt, eller om en av partene kom over i feil kjørefelt.

– Vi må få snakket med eventuelle vitner og føreren av elsparkesykkelen for å avdekke både hastighet og andre forhold, sier Fossli.

Høy fart

– Elsparkesyklisten kjøres til sykehus for sjekk med smerter i arm og skulder, skriver sørøst politidistrikt.

Ifølge politiet skal det ha vært høy fart på elsparkesykkelen.

– Vi har ikke bekreftet nøyaktig hastighet, men det skal være snakk om at han har kjørt for fort i forhold til hva som er tillatt hastighet på elsparkesykler, sier Olsen.

Han forteller videre at Viking henter sparkesykkelen og at det vil bli gjort nærmere undersøkelser på den.

– Vi har mistanke om at hastighetsbegrensningen på elsparkesykkelen ikke er lovlig, sier politibetjent Fossli til vår reporter på stedet.

Han forteller at politiet tar beslag i elsparkesykkelen for å undersøke hastighetsbegrensningen.

Klokken 13.19 korrigerer politiet seg selv på Twitter og meddeler at ulykken har funnet sted i Storgata i Vestfossen, og ikke Hokksund slik de først meldte.