Skatteoppgjør for 600 milliarder kroner i 2018

DOMMEN ER KLAR: Tirsdag morgen 05.11.19 får du vite hvor mye du ligger an til i restskatt - eller om du får igjen penger.

DOMMEN ER KLAR: Tirsdag morgen 05.11.19 får du vite hvor mye du ligger an til i restskatt - eller om du får igjen penger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skatteoppgjøret, og dermed skattelistene, for 4,9 millioner personer og 332 000 selskaper er nå ferdig. Skattelistene blir tilgjengelige 5. november.

DEL

Skattelistene for inntektsåret 2018 er tilgjengelig for søk på skatteetaten.no kl. 07.00 5. november. Søk omfatter nettotall for personer og selskaper, skriver Skatteetaten i en melding mandag morgen.

Fra i morgen tidlig kan du altså snoke på naboen, sjefen eller eksen for å få vite hvor mye de hadde i inntekt, hvor mye de betalte i skatt og hvor stor formue de er oppført med. Skatteetaten minner om at det loggføres når du søker på andre – så om du søker på naboen – får naboen beskjed at du har søkt på henne eller ham. Akkurat som du kan sjekke hvem som har snokt på deg.

I tillegg til personlige skattelister lager Skatteetaten mer generelle oversikter. For eksempel kan du fra i morgen tidlig se skatteoppgjøret fordelt på kommune her: skatteetaten.no/nokkeltall.

Kraftig reduksjon i antall søk

Siden oktober i fjor har det vært 1,6 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 482 000 unike innlogginger. Det er omtrent likt med året før.

Til sammenligning var det i året før loggføring av søk ble innført, 16,5 millioner søk fordelt på nær 927 000 unike innlogginger.

239 000 har det siste året vært inne og sjekket hvem som har søkt på dem, noe som er på nivå med året før.

– Det er en lang tradisjon for åpenhet rundt skattelistene i Norge. Vi mener at transparens om inntekt, formue og skatt er med på å styrke tilliten til skattesystemet. Dagens ordning balanserer godt mellom hensynet til åpenhet og hensynet til personvern, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Artikkeltags