Drammen sluttet å kjøre skiløyper før påske: – Det virker veldig rart

Foto:

Påsken kommer seint, men det er fortsatt skiføre i marka. Lier og Nedre Eiker kjører fortsatt løyper, noe Drammen sluttet med før påske.

DEL

DRAMMEN: Er du av typen som tyner skisesongen til det lengste, har du noe å glede deg til. For selv om det er bart i byen, er det fortsatt gode muligheter for diagonalgang og skøyting i marka.

Du kan vente deg nykjørte løyper i Lier og Nedre Eiker, men må gå på det som er i Drammen. Her har de nemlig parkert løypemaskinene for sesongen.

– Vi har sluttet å kjøre ja, vi kommer ikke ut. Men det går an å gå på det som er, sier naturforvalter i Drammen, Bjørn Ringstad.

– Det er kommet litt kritikk i sosiale medier på dette, hva sier du til det?

– Det er bare å ta en tur på skauen og se. Vi setter ikke spor på grus. Bekkene går opp og det er for mange bare flekker.

– Men i Lier kjører de løyper fortsatt.

– Der er det også mer snø, sier Ringstad.

– Virker veldig rart

Facebook-gruppen Drammensmarkas Venner la tidligere denne uken ut en liten føremelding:

– Fremdeles bra skiføre. Selv om Drammen kommune av en eller annen grunn har sluttet å preparere skiløyper, er det fremdeles flott skiføre i Drammensmarka. Både Lier og Nedre Eiker kjører skiløyper ennå, skrev de der.

Simen Filseth er administrator for gruppen. Han synes det er synd at det er slutt på løypekjøringen.

– Så lenge det er snø og det ikke har vært påske, så synes jeg dette virker veldig rart. Det er mange som har lyst til å dra ut på ski nå. Men du må snakke med Tom Helgesen, det er han som sitter med mest kunnskap om skiløypene, sier Filseth.

Som befalt, så gjort, Vi ringer Helgesen og avbryter dermed en skitur han denne lørdagen har på ski i Hallingdal.

– Men det er like mye snø hjemme som det er her, sier han.

LES OGSÅ: Hjertesukk fra en halvgammal skøyter

– Synd

Han er ikke med på at det er for bart til å kjøre skiløyper. Selv mener han det fra Landfalltjern til skimten bare er et par steder det er to, tre meter uten snø. Ellers er det nok, sier han.

– Det er litt synd at de ikke kjører. Mange folk hjemme vil ut på ski, men de vil ikke gå ut når det ikke er kjørt fres, sier Helgesen.

Det er ifølge ham ikke mange i løypene for tida, så du kan kose deg med en skitur i ensomhet om du likevel velger å ta turen ut.

LES OGSÅ: – De som ødelegger mest er halvgamle mannfolk som skøyter

Én meter snø

Anders Haverstad kjører løyper for Lier kommune. Det er en jobb han akter å fortsette med også utover i påsken.

– Jeg kjørte Kanadaløypene til Nykjua-området og Eiksetra i går. Det var siste turen der. Jeg målte over en meter snø enkelte steder, og snødybden varierer mellom 60 centimeter og meteren. I sydhellinger og sånt er det klart at det begynner å bli bart enkelte steder, men fra Eiksetra til Kanada var det ikke en eneste bar flekk, sier han.

Om det var siste turen her, er det ikke slutt på kjøringen i Lier. Mandag kjører de Eggevollen, Eiksetra, Tverråsen, Skimten, Storsteinsfjell og Svarthavna.

– Vi kjører så lenge det er såpass fine forhold og påske. Så får vi se, sier Haverstad.

LES OGSÅ: Drammen nektet Lier å preppe for skøyting på Tverråsen

Artikkeltags