SVERIGE: Avslutningen på Tour de Ski stjeler mye av oppmerksomheten denne helgen, men samtidig har mange utøvere testet VM-løypene under uttaksrennet i Falun.

Lørdag formiddag ble det en helnorsk finale i Scandinavian Cup da Sindre Turvoll Fossli og Timo André Bakken var blant de seks beste i sprintrennet i Falun.

- Kunne vært med i toppen

Fossli vant sitt heat i både kvart- og semifinalen, og i finalen lå han godt an helt til siste nedoverbakke før stadion. Der ble imidlertid 21-åringen felt og gikk rett i bakken.

- Jeg lå på andreplass før den bakken, men så var det en som felte meg, sier Fossli som ikke er sikker på hvem av konkurrentene det var.

- Det var selvfølgelig kjipt. Jeg følte meg bra hele dagen og er ganske sikker på at jeg kunne vært med å kjempe i toppen.

To uttaksrenn gjenstår

Dermed klarte verken Fossli eller Bakken å gjøre noe med Ola Vigen Hattestad, som vant finalen et halvt sekund foran Eirik Brandsdal på andre og Pål Golberg på tredje.

Bakken endte til slutt på en sterk 4. plass, og er også så absolutt med i VM-diskusjonen når det gjenstår to av fire uttaksrenn.

- Det er vanskelig å si hvor vi står, sier Fossli.

- Det er to uttaksrenn igjen. Går de bra kan du være inne, går det dårlig er du ute.

Også på kvinnenes sprint ble det norsk seier da Kari Gjeitnes gikk av med seieren foran Kathrine Harsem og Hanna Falk.

Fredag vant Anders Gløersen og Charlotte Kalla 15 km og 10 km fri.

Andre skisaker: