– Vil aldri glemme 11. februar 2011

INGEN VEI TILBAKE:  Her er det stille før stormen. Vi skriver 11. februar 2011, og Johan Remen Evensen er i ferd med å sette verdensrekord i Vikersund. FOTO: NTB SCANPIX

INGEN VEI TILBAKE: Her er det stille før stormen. Vi skriver 11. februar 2011, og Johan Remen Evensen er i ferd med å sette verdensrekord i Vikersund. FOTO: NTB SCANPIX

Artikkelen er over 5 år gammel

11. februar 2011 satte Johan Remen Evensen utfor i Vikersundbakken og satte verdensrekord. I dag er det nøyaktig fire år siden.

DEL

MODUM: – Ja, den datoen her jeg merket meg. Jeg vil aldri glemme 11. februar 2011, sier Johan Remen Evensen Drammens Tidende.

Det er altså gått fire år siden den magiske fredagskvelden i februar 2011, da Johan Remen Evensen startet eventyret i den «nye» Vikersundbakken. I løpet av kort tid satte Remen Evensen to fantastiske verdensrekorder. Først på 243 meter i en treningsomgang, og deretter strakk moldenseren seg til hele 246,5 meter i kvalifiseringen – i prøve-VM/verdenscup. Rekorden står fortsatt.

– Dette er et absolutt høydepunkt i min karriere. Alt fungerte, og alt gikk på skinner den helgen. Fantastiske minner, sa Remen Evensen til DT for et par år siden.

LES OGSÅ: Avgjorde knallhard sekundstrid

La opp før VM

Etter en trøblete sesong la Remen Evensen overraskende opp rett i forkant av VM i skiflyging i Vikersund i 2012. I dag er verdensrekordholderen hoppekspert på NRK TV, og han skal til Modum til helgen for å kommentere verdenscuprennene i skiflyging fredag (kvalifisering), lørdag og søndag. 29-åringen både tror og håper rekorden hans ryker nå.

– Ja, det gjør jeg. Jeg har hatt rekorden i fire år, og det er ganske lang tid i hopp, som er en idrett i stadig utvikling på flere måter.

LES OGSÅ: Skjøt seg bort

Tror på Fannemel

Remen Evensen trekker fram nordmannen Anders Fannemel som den største favoritten til å kunne sette rekorden, og kanskje også sprenge drømmegrensen på 250 meter. Fannemel vant det siste verdenscuprennet i Titisee-Neustadt sist helg, og er tydeligvis i god form.

– Og så har Fannemel verdens nest lengste skihopp (244,5 meter), og han er god til å fly – pluss det å spare energi til man kommer til 170–180 meter. Da gjøres et langt hopp i skiflyging, forklarer Johan, som på nrk.no tipper Fannemel setter ny verdensrekord på 251,5 meter!

Av utenlandske hoppere trekker han fram Peter Prevc, Jurij Tepes og Kamil Stoch. Rune Velta, VM-sølvvinner i Vikersund fra 2012, er kanskje den farligste av de andre norske.

Det at hopperne igjen får hoppe med større dresser karakteriserer Remen Evensen som en meget viktig faktor. Det øker rekordsjansene siden man flyr bedre. I 2013, da det var renn sist i Vikersund, så ble det hoppet med mindre og trangere dresser.

– Da gikk hopperne høyt ut, og falt fortere med, opplyser Remen Evensen, som håper juryen setter god nok fart.

I tillegg er det gjort justeringer i bakken som er positivt for svevkurven.

Og sist men ikke minst: Værmeldingene er gode for helgen. Prognosene foreløpig tilsier rolige vindforhold alle tre dager. Så får vi se om det blir oppdrift.

LES OGSÅ: Frida vil sveve langt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken