Tour de Ski kan starte i Drammen

Kanskje til Drammen: Jürg Capol, renndirektør for langrenn i FIS, antyder at man må gjøre forandringer i Tour de Ski, kanskje legge en bysprint som prolog til Drammen.

Kanskje til Drammen: Jürg Capol, renndirektør for langrenn i FIS, antyder at man må gjøre forandringer i Tour de Ski, kanskje legge en bysprint som prolog til Drammen. Foto:

– Vi kan begynne Tour de Ski hvor som helst, kanskje med en bysprint i Drammen.

DEL

Det sier FIS-direktør Jürg Capol til Dagbladet i et lengre intervju om Tour de Skis fremtid.

Her antyder den mektige skipresidenten flere forandringer når det gjelder touren fordi de beste skiløperne enten ikke stiller opp i FISs paradearrangement, eller hopper av etter at de har vært med i en sprint eller to.

I intervjuet sier han at man vurderer å innføre en bysprint, gjerne et annet sted i Europa, som tilsvarer en prolog som man har i under etapperitt i sykkelsporten.

Folkeliv i Drammen

– Vi kan begynne et helt annet sted, for eksempel i Drammen hvor det alltid er folkeliv, sier Capol som legger til at det er mange muligheter.

– Oi, det har jeg ikke hørt noe om, sier skisprintgeneral Arne Madsen i Drammen.

Skisprintgeneral smigret

– Det er jo morsomt at Capol, som alltid er gjest under sprint i Drammen, nevner oss. Smigrende at han understreker at hos oss er det alltid folkeliv.

Madsen legger til at han vet at Capol for mange år siden vurderte Drammen som sprintsted i forhold til en Skandinavisk Tour de Ski.

– Vi får se hva som skjer. Får vi en forespørsel om å være startpunkt i Tour de Ski, må vi jo vurdere dette og om det er liv laga, sier Madsen.

Artikkeltags