Gå til sidens hovedinnhold

Kunne ikke la svensken stikke

Artikkelen er over 10 år gammel

Petter Northug (25) takker den svenske vinneren Daniel Rickardsson (28) for at det ble en ny pallplass i Drammen.

Det ble en fin 3. plass til Petter Northug på 15 kilometer klassisk i verdenscupen på Konnerud i ettermiddag, i det som var langrennsstjernens første renn på lenge.
 


Den første delen av Northugs løp var ikke helt topp, men trønderen våknet da Daniel Rickardsson kom opp i ryggen hans. Svensken, som til slutt vant, startet halvminuttet bak Petter.

For andre gang i karrieren havnet Northug på pallen i et verdenscuprenn i Drammen. I fjor ble det sølvplass på skisprinten i sentrum.

- Som norsk og med så mange nordmenn langs løypa kunne jeg ikke la svensken stikke fra meg - etter at han tok meg igjen. Hvis ikke Daniel hadde startet på startnummeret bak meg i dag så hadde jeg ikke kommet på pallen - kanskje ikke topp 30 engang, sier Northug.

Petter hang på Rickardsson helt i mål, og på slutten var det nordmannen som var mest offensiv. Northug var naturlig nok 30 sekunder bak Rickardsson, og endte bare ett sekund etter toer Martin Johnsrud Sundby.

- Artig å gå

Northug poengterer at det ikke er noen som husker hvem som vant på Konnerud etter at VM i Kollen er over om et par uker, men også han roser Konnerud.

- For oss nordmenn var det veldig artig å gå. Det var god stemning rundt hele løypa, kommenterer Petter.

Han var veldig fornøyd med at han orket å henge seg på Rickardsson, og at det var et bevis på at kroppen fungerer ganske bra etter høydeoppholdet.

- Formen begynner å komme, konkluderer Northug, som anser Rickardsson som en av favorittene på 15 kilometer klassisk i VM.

Går sprint søndag

I morgen er det sprint i fristil på Konnerud, og Northug bekreftet at han er på startstreken da også - til tross for at de andre norske VM-sprinterne, med Ola Vigen Hattestad i spissen, har valgt å droppe dette rennet. Fristilsprint er nemlig den første medaljeøvelsen i VM torsdag i neste uke.

- Jeg stiller søndag og håper på å få gå noen heat - prolog, kvartfinale og kanskje semifinale. Det passer kanskje best å tryne i semifinalen...Neida, jeg stiller i finalen hvis jeg er god nok, uttaler Northug og smiler.

 
 

Kommentarer til denne saken