Kristine Stavås Skistad slo til med seier i langrennsåpningen på Beitostølen. Hun kom seg akkurat forbi Lotta Udnes Weng i fredagens sprintrenn.

Skistad, som er utenfor landslaget, viste styrke hele dagen og tok seg komfortabelt til finalen. Der ble det en thriller om seieren.

– Jeg prøvde bare å gå alt den siste bakken og inn. Det var jo jevnt, da! sa hun til NRK og så på Lotta.

– Jeg følte meg sterk på den «hylla» etter bakken og tenkte: «Det her har jeg.» Det er kanskje det dummeste man kan tenke når man har Skistad i ryggen. Det bet meg litt i ræva de siste fem meterne, men jeg fornøyd med 2.-plass i dag, sa Lotta Udnes Weng.

I finalen fikk Skistad motstand av Weng-søstrene Lotta og Tiril, Ane Appelkvist Stenseth, Hedda Østberg Amundsen og 19 år gamle Maria Hartz Melling.

Konnerud-løperen tok teten fra start på sedvanlig vis. Hun ble passert av Weng-søstrene underveis, men kjempet seg tilbake. De siste stavtakene hjalp henne akkurat foran Lotta Udnes Weng. Tvillingsøsteren kom på 3.-plass.

Skistad vant prologen på suverent vis tidligere torsdag. Der slo hun Stenseth og Melling, som vant VM-gull for juniorer i februar.

Rennet var en del av den nasjonale langrennsåpningen.

(©NTB)