Skjøt hull på dansken til slutt

FANT HULLENE.  Her scorer Aksel Horgen et av de viktigste målene da han lurer ballen over hodet på Rasmus Bech i Halden-målet. Neste sesong spiller de sammen i DHK.

FANT HULLENE. Her scorer Aksel Horgen et av de viktigste målene da han lurer ballen over hodet på Rasmus Bech i Halden-målet. Neste sesong spiller de sammen i DHK.

Artikkelen er over 1 år gammel

Danske Rasmus Bech, neste sesongs DHK-målvakt, var litt hvassere enn kollega Mathias Kolstad Holm totalt sett, men det brydde ingen seg om da DHK snudde bortekampen mot Halden, og vant 32–30.

DEL

HALDEN: Håndballkamper blir ikke så sjelden avgjort av målvaktsduellene, og den i Remmenhallen onsdag kveld var litt spesiell. I DHK  – målet Mathias Kolstad Holm, tilbake etter fingerbruddet han pådro seg i kampen mot Elverum i slutten av oktober. I Halden-målet Rasmus Bech, målvakt i DHK fra neste sesong.

Også han tilbake på banen etter å ha mistet store deler av høstsesongen på grunn av en lyskeskade.

– På en måte var det litt spesielt, men nå har det vært klart en god stund at Rasmus kommer til oss neste sesong, så jeg var mye lugnere nå enn om nyheten skulle sprukket bare dager før kampen, sier Kolstad Holm.

AVGJØRENDE. Mathias Kolstad Holms redninger de ti siste minuttene ble avgjørende da DHK snudde det til seier i bortekampen mot Halden.

AVGJØRENDE. Mathias Kolstad Holms redninger de ti siste minuttene ble avgjørende da DHK snudde det til seier i bortekampen mot Halden. Foto:

Ujevnt

Han presterte litt ujevnt, men hadde redningene som DHK trengte da det dro seg til helt på slutten.

– Det gikk litt i bølger. Først reddet Rasmus mange, så reddet jeg en del på slutten. Om han var litt bedre totalt sett, så er ikke det så farlig, for vi vant kampen, sier Kolstad Holm.

Veldig klar på at han alltid ønsker å vinne målvaktsduellene, og at det ikke lå noe prestisje i å være best akkurat mot Halden.

En jury i hallen kåret ham da også til DHKs beste.

– Vi skal være gode sammen i september, det er viktig, mener han.

Rasmus Bech hadde ikke tenkt så mye på at det var sin neste klubb han skulle møte onsdag kveld. Han likte derimot dårlig at hjemmelaget ikke holdt hele kampen ut.

– Dette var bittert. Vi registrerte jo at de manglet flere, spesielt på bakspillerplass var de svekket, og jeg følte at vi hadde sjansen denne gangen, sier Bech.

Han synes også at de hadde et bra grep om det til langt ut i kampen, men det sprakk opp, og de ga ikke minst Joakim Andre Hykkerud god plass på streken etter pause.

– Vi slapp dem altfor enkelt til, mener han.

GOD LENGE. Rasmus Bech, neste sesongs DHK-målvakt, var lenge best av målvaktene i eliteserieppgjøret mellom Halden og DHK.

GOD LENGE. Rasmus Bech, neste sesongs DHK-målvakt, var lenge best av målvaktene i eliteserieppgjøret mellom Halden og DHK. Foto:

Har løpt og løpt

Kolstad Holm har brukt det tre måneder lange skadeavbrekket til å bygge opp fysikken, og han har løpt mye, kan han fortelle.

– Det er viktig å ha god utholdenhet også for oss målvakter, det må til for å holde konsentrasjonen gjennom en hel kamp, sier Kolstad Holm.  

Kanskje ble det avgjørende i bortekampen mot Halden, for DHK slet lenge, og lå på det meste fire mål etter. Først med ti minutter igjen fikk de kontakt på 24-25, og da ble det noen utvisninger som ble avgjørende. DHK virket mest rutinerte i de situasjonene, og med under to minutter igjen ledet de med ett mål.

Fortsatt skadeskutt

DHK kom til Remmenhallen i Halden med Johannes Hippe som er tilbake etter sin langtidsskade. Men de kom uten Håvard B. Johannessen og Adrian Aalberg, begge skadet. I tillegg tråkket Thomas Boilesen over i det siste han gjorde på den aller siste treningen før Halden-kampen. Han ble teipet sammen, og sendt på banen.

At det ble litt ujevnt det som foregikk p banen, kunne DHK-trener Kristian Kjelling leve med.

– Vi fikk noen livsviktige redninger av Mathias, og da tålte vi at det både var mange tekniske feil og skuddbom underveis, mener Kjelling.

Han ga også Rasmus Bech kreditt for en god kamp, men mener  også at Kolstad  Holm var viktig for seieren.

– Det var helt avgjørende for oss at han sto fram som han gjorde. Jeg så at vinnerviljen hos ham var stor da det dro seg til på slutten, sier Kjelling.

Eliteserien håndball, herrer

Halden - Drammen HK  30-32 (15-14)

Remmenhallen -   238   tilskuere.

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.

DHK: Mathias Kolstad Holm, Andreas Björkmann-Myhr - Christian Spanne , Erik S. Alm 3, Joakim A. Hykkerud 5 , Thomas H. Boilesen 6 , Gøran Sørheim5, Espen G. Våg 1, Aksel Horgen 8, Oskar Olafsson 3, Lasse L Thorsbye 1 , Johannes Hippe.

Toppscorer Halden: Thomas Solstad 8

Øvrige resultater: Nærbø-Fyllingen 28-19  , Bækkelaget-Kolstad 27-25, ØIF Arendal-Elverum 25-24

DHKs BESTE

3 Aksel Horgen

2 Mathias Kolstad Holm

1 Joakim A. Hykkerud

Artikkeltags