Flere elever fullfører videregående

Stadig flere elever i Buskerud fullfører videregående skole.

Stadig flere elever i Buskerud fullfører videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Utdanningsdirektoratets nye rapport viser at Buskerud har en av de største stigningene i landet.

DEL

BUSKERUD: Fredag publiserte Utdanningsdirektoratet en ny rapport som viser at 73 prosent av elevene som startet videregående opplæring i 2010 har fullført og bestått innen fem år.

LES OGSÅ: Nye fraværsregler innføres fra høsten

Buskerud økte nesten mest

I Buskerud har 71,7 prosent av elever som startet videregående skole i 2010 fullført og bestått innen fem år. Dette er en økning på 5,7 prosentpoeng fra måling av elevene som startet videregående i 2004, da var det 66 prosent som fullførte.

Fylket ligger som nummer tolv på rangeringen over landets fylker, men har den tredje største stigningen i prosent siden målingen av 2004-kullet. Bare Vestfold og Aust-Agder var bedre.

LES OGSÅ: Elever gir lærere karakterer på nettet

Gode nyheter

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen synes den nye rapporten er gode nyheter, og påpeker at videregående opplæring er viktig for den enkelte elevs fremtidsmuligheter og for samfunnet.

– Derfor må vi fortsette å jobbe for å få enda flere til å gjennomføre. Regjeringen har tatt flere grep for å hindre frafall og for å skaffe flere læreplasser, og vi har satt i gang forskning for å få mer kunnskap om hvilke tiltak som virker, sier Isaksen.

LES OGSÅ: Det er ikke rart folk dropper ut av yrkesfag ...

Artikkeltags