Kommunen måtte utsette den nye skoleveien

UTSATT: Elevene ved Sære skole får ny skolevei først fra fredag morgen på grunn av gravearbeider ved rundkjøringen i Sætre sentrum.

UTSATT: Elevene ved Sære skole får ny skolevei først fra fredag morgen på grunn av gravearbeider ved rundkjøringen i Sætre sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag morgen skulle elevene ved Sætre skole følge en ny vei til skolen, men nå er alt utsatt til fredag morgen.

DEL

(Røyken og Hurums Avis) Hurum kommune skal rive kebabbygget og bygge en ny vei ved Lutherbygget. For å sikre at elevene ved Sætre skole skulle få en trygg skolevei, var planen å legge den delvis om i sentrum fra mandag morgen.

Les også: Beintøffe skoleelever

Får hjelp

- Det var gitt tillatelse til et gravearbeid oppe ved rundkjøringen sist uke. Dette arbeidet er ikke ferdig før onsdag denne uken, slik at vi har utsatt den nye skoleveien med fire dager, sier Per Steine i Hurum kommune.

Det vil med andre ord si at elevene får den nye skoleveien først fra fredag morgen. Steine sier de informerte rektoren ved Sætre skole sist torsdag da de ble klar over problemet.

- Vi kontaktet skolen med en gang vi fant ut at det ville bli en forsinkelse. Men vi har fått god hjelp av pensjonistforeningen, slik at de stilte med fire vakter klokken 07.15 mandag morgen. Det gjorde vi slik at elevene ikke skulle bli forvirret av forsinkelsen, sier Steine.

Les også: Idrettshallen får sin største oppgradering på 30 år

FORSINKET: Fra fredag av blir dette den nye skoleveien for elevene ved Sætre skole.

FORSINKET: Fra fredag av blir dette den nye skoleveien for elevene ved Sætre skole. Foto:

Lysregulering

Pensjonistforeningen skal stille med vakter ut denne uken og muligens ut neste uke også ifølge Steine.

- Vi skal ha alt klart til fredag morgen, med trafikklys og sikring av veien, understreker Steine.

Elevene får en kryssing litt sør for Røde Kors-bygget, og de blir satt opp gjerde langs veien bort til rundkjøringen ved Sætre Nærsenter.

Som RHA skrev sist uke har Statens vegvesen godkjent at kommnen setter opp midlertidig lysregulering ved fotgjengerfeltet mellom Røde Kors og nærsenteret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken