TRANBY: Politiet fikk i 14-tiden tirsdag inn en alvorlig melding fra Tranby i Lier. En skoleelev hadde blitt stoppet av en mann som spurte om han var flink til å fikse TV-er.

Mannen skal så ha oppfordret eleven til å bli med hjem for å fikse TV-en hans. Til tross for gjentatte oppfordringer og forsøk på å overtale eleven, takket han heldigvis nei til å bli med i bilen.

Eleven fortalte om hendelsen da han kom hjem, og foreldrene varslet politiet. De rykket ut med en rekke patruljer til stedet og søkte i området. Etter det Drammens Tidende kjenner til skal minst tre patruljer ha deltatt.

Vet du noe om saken? Tips oss på [email protected]

Berømmer elevene

Etter hendelsen sendte skolen ut en melding til elevenes foresatte. Der skriver rektor Anette Fossnes at det samme skal ha skjedd flere elever:

«Jeg oppfordrer dere alle til å snakke med barna deres om viktigheten av at de aldri setter seg inn i fremmedes biler. Skulle de bli spurt om dette, så er det viktig at de sier ifra til voksne og at politiet blir kontaktet».

Når Drammens Tidende tar kontakt med rektor, sier hun at meldingen ble sendt etter samtaler med politiet. Hun har ikke opplevd lignende hendelser i sin tid som rektor på Tranby skole.

– Jeg må berømme de involverte elevene som klarte å være både høflige og avvisende samtidig, sier Fossnes.

Elevene vil få tilbud om samtaler med skolens miljøteam dersom de ønsker det.

Operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt opplyser tirsdag kveld at de ikke lyktes med å finne den aktuelle mannen. De varslet naboskolene om saken og vil følge opp hendelsen videre.