Skrudde stjålet bilskilt på stjålet bil

De tre var i full gang med å sette falske kjennemerker på to biler, da politiet svingte inn ved borettslaget.

DEL

DRAMMEN: Det var et vitne som varslet politiet da han i nattens mulm og mørke oppdaget den mistenkelige adferden. Ved et borettslag på Åssiden var tre personer i sving med å skru fast et par bilskilt på en Honda og en Volvo.

Det er vel og bra om alt er i sin skjønneste orden, og om bilskiltene settes på bilen de tilhører. Det var imidlertid ikke tilfelle i denne saken.

For de to mennene og den ene kvinnen, alle i 20- og 30-årene fra drammensdistriktet, vakte oppmerksomhet da de sent nattestid festet kjennemerker på de aktuelle bilene. Et vitne tok affære og meldte fra til politiet.

– Det var én som meldte fra om dette. Vitnet hadde hørt lyder, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Tore Grindem. Da vedkommende så hva som var årsaken til «lydene», forsto personen at dette ikke dreide seg om en normal klargjøring av bil.

Personene skrudde bilskilt på to biler: Den ene var en Volvo som var meldt stjålet. Det var også kjennemerket som nå ble skrudd på feil kjøretøy. Den andre var en Honda, og også denne hadde fått på seg et falsk kjennemerke.

Alle tre ble pågrepet på stedet og innbrakt til arresten.

– Det var tydelig at de hadde tanker om å bruke den stjålne bilen, sier Grindem.

De tre skal avhøres i dag.

Artikkeltags