MARIENLYST: Få lag har vært bedre på hjemmebane denne sesongen, men etter at plassen definitivt ble sikret for fire runder siden har Strømsgodset kun sikret seg et poeng.

På Marienlyst har det bare blitt en seier på de fire siste oppgjørene. Det ønsket de å gjøre noe med i avslutningen på eget gress.

SIF måtte imidlertid nøye seg med 0–0 mot Haugesund.

– Vi skulle gjerne stått her med en seier og at vi hadde scora mål. Vi har en del muligheter, men vi er ikke nøyaktig nok i siste fase til å få det slik vi ønsker, sier SIF-trener Håkon Wibe Lund til Discovery etter kampen.

– Vi er for dårlig på den siste pasningen. Da blir det ikke mye mål da, mener Herman Stengel til kanalen.

Kom til muligheter

Vertene gikk angrepsvillig ut fra start mot Haugesund. Vertene kom til flere sjanser – men slet med å komme til de gode avslutningene.

Haugesund er vel så formsvake og sto med en seier på de siste ti kampene. Mot Godset kom de til flere gode kontringsmuligheter blant andre med Alioune Ndour som en offensiv trussel. Men heller ikke FKHs lynkjappe venstreving fant nettmaskene før hvilen.

Første omgangs største mulighet var det tidligere MIF-spiller Sondre Liseth som skapte. Da han med en lur pasning spilte fri Alexander Søderlund foran mål, men Viljar Myhra var med på notene og sørget for at bortelaget ikke tok ledelsen rett før pause.

Tam avslutning

Ingen av lagene er med i verken medaljekamp eller nedrykksstrid, og i andre omgang var det åpenbart at det er to lag som har lite å spille om. Godset kom dog til et par gode muligheter.

Den første kom ti minutter ut i andre omgang etter en feilpasning av Ndour – noe Kreshnik Krasniqi fikk med seg og snappet ballen. Skuddet fra rundt femten meter gikk imidlertid utenfor.

Ny stor sjanse til Godset etter 75 minutter. Tobias Fjeld Gulliksen til innbytter Kristoffer Tokstad like foran mål, men en god inngripen fra FKHs sisteskanse Egil Selvik avverget.

Langene gikk dermed målløse av banen og måtte nøye seg med poengdeling.

– Ikke nok fremoverlent

SIF møter Rosenborg på Lerkendal i sesongavslutningen. Wibe Lund mener det ikke blir noe problem å motivere laget til kampen.

– Å spille mot Rosenborg borte er motivasjon i seg selv. Vi har fortsatt ting vi vil bli bedre på i spillet. I dag skaper vi litt sjanser, men vi er ikke nok fremoverlent og er ikke truende nok, sier SIF-treneren.

Kampfakta

Strømsgodset – Haugesund 0-0 (0-0)

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Herman Stengel, Strømsgodset, Kristoffer Velde, Kevin Martin Krygård, Haugesund.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Thomas Grøgaard (Kristoffer Tokstad fra 45.) – Johan Hove, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Valdimar Ingimundarson fra 74.) – Halldor Stenevik, Fred Friday (Jordan Attah Kadiri fra 74.), Tobias Gulliksen.

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Peter Therkildsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Anders Bloch Bærtelsen, Thore Pedersen – Kevin Martin Krygård, Torje Naustdal (Mads Sande fra 58.), Sondre Liseth – Niklas Sandberg (Kristoffer Velde fra 75.), Alexander Søderlund (Martin Samuelsen fra 74.), Alioune Ndour.