Slår MIF tilbake? Følg Aalesund-MIF her

MIF har hatt en solid start på årets eliteserie, men gikk på sitt første tap for sesongen hjemme mot Kristiansund søndag. Nå venter en tøff bortekamp mot Aalesund.

DEL

MJØNDALEN: Onsdag kveld kl. 18.00 spiller Mjøndalen borte mot nyopprykkede Aalesund.

MIF ligger på en 8. plass med fem poeng etter fire runder. Vegard Hansens menn har tidvis imponert med å være tette bakover, men slapp inn to mål mot Kristiansund hjemme på Consto Arena søndag. Det endte med 2-1-tap, som også var sesongens første nederlag.

Disse starter for de brune mot Aalesund:

Sosha Makani, Vetle Dragsnes, Alexander Betten Hansen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg, Lars Olden Larsen, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Stian Semb Aasmundsen, Ibrahim Shuaibu.

LES OGSÅ: MIF nullstiller etter sjansesløsing

Tap etter drama

Kan MIF slå tilbake borte mot Aalesund på Color Line Stadion? Det er et sted bruntrøyene aldri har vunnet. Riktignok har det kun vært to tidligere møter mellom lagene i Ålesund det siste tiåret, men eikværingene har tapt begge – på en sur måte.

- Ja, jeg husker selvsagt dette. Men det er ikke noe vi fokuserer på. Det er to nye lag som møtes nå, og det er nye muligheter for oss, sier MIF-trener Vegard Hansen.

FORRIGE MØTE: MIF og Tonny Brochmann (t.v.) scoret da Aalesund ble slått 2-0 i Mjøndalen høsten 2018. Det er forrige gang lagene møttes.

FORRIGE MØTE: MIF og Tonny Brochmann (t.v.) scoret da Aalesund ble slått 2-0 i Mjøndalen høsten 2018. Det er forrige gang lagene møttes. Foto:

I Eliteserien i 2015 ledet MIF 2–0 ved pause, men raknet i andre omgang og tapte 4–2. For to år siden kjempet Mjøndalen og AaFK i toppen i 1. divisjon. MIF røk 2–1 på Color Line etter at vertene scoret seiersmålet på overtid. De brune fikk revansj på høsten siden det ble seier 2–0 i hjemmemøtet. Trepoengeren bidro sterkt til opprykket.

Aalesund har slitt i eliteseriecomebacket. Sunnmøringene har to poeng og befinner seg på 14. plass med to poeng, men AaFK var nær seier mot Strømsgodset i Drammen søndag – etter å ha ledet 1–0 lenge (ble 1-1).

– En jevn kamp

– Det blir sikkert en jevn kamp. Aalesund ser nok på dette som en fin sjanse til å ta deres første seier. Vi spilte en ålreit kamp mot Kristiansund, selv om det ble tap. Men vi kan bedre enn det. Nå ser vi kun fram til neste match, uttaler Vegard Hansen.

Hos MIF har Kristoffer Nesse Stephensen (sykmeldt) og Mathias Fredriksen (lårstrekk) ikke vært tilgjengelige i det siste, i tillegg til langtidsskadde Vamouti Diomande. Ellers har MIF-trener Vegard Hansen hatt mange å velge i.

Men Akeem Latifu er ikke lenger Mjøndalen-spiller. Den nigerianske backen har vært utelatt fra troppen i de fire første seriekampene, og tirsdag signerte han for 1. divisjonslaget Jerv.

Artikkeltags