RUKA (Nettavisen): I forkant av fredagens sprintkonkurranse under verdenscupen i Ruka, uttalte Johanna Hagström at hun irriterte seg over måten hennes norske konkurrent la opp løpene sine på. Ifølge Expressen var hun nemlig ikke spesielt fan av at Stavås Skistad tok teten, for så å bremse opp og senke farten.

Da var det kanskje ingen drømmesituasjon at de to rivalene begge endte opp i finalen under verdenscupåpningen. Der tok Stavås Skistad, i kjent stil, teten fra første stavtak.

Den norske sprinteren bryr seg lite om irritasjonen fra den svenske konkurrenten.

– Nei, det gjør meg ingen ting. Det er bare bra hvis de blir litt sånn, det er bare fint. Så lenge man holder seg til reglene så er alt lov, sier Stavås Skistad til Nettavisen når hun blir forelagt uttalelsene.

Konnerud-jenta endte til slutt som nummer fem i finalen, mens Hagström ble nummer to.

Les også: Ergrer seg etter finaletabbe: – Bommet skikkelig

Har lært

Stavås Skistad lå foran innledningsvis i samtlige av fredagens heat. Hagström på sin side gikk sammen med resten av feltet under kvart- og semifinale, men hadde sterke avslutninger i begge heat.

I finalen gikk hun altså inn til pallplass, bak lagvenninnen Emma Ribom. I pressesonen etter målgang flirer den svenske skiløperen av taktikk-snakket.

– Jeg har lært meg hvordan hun går. Det var mest i starten, for noen år siden, når man gikk mye mot henne, at det var uvant at hun gikk på den måten.

Når Nettavisen snakker med Hagström etter løpet, virker hun å ha kommet seg over irritasjonen overfor konkurrenten. 24-åringen virker nesten å ha blitt fan av taktikken.

– Hun gikk utrolig bra i dag og starten hennes er utrolig imponerende. Det er ingen som kan henge på henne der, smiler skiløperen.

Les også: Niskanen testet positivt for covid

– Bommet skikkelig

Til tross for at Stavås Skistad leverte en solid sprintkonkurranse fredag, irriterte hun seg over en taktisk bommert underveis i løpet, som potensielt kan ha kostet henne en plass på pallen. Sprinteren la seg i et eget spor i nest siste bakke og klarte ikke henge helt med da konkurrentene satte inn det siste støtet.

– Jeg bommet skikkelig da vi skulle legge oss inn. Jeg skulle bare stoppet opp og lagt meg bak i samme spor som de andre, innrømmet hun til Nettavisen etter målgang.

Blemmen til tross, Stavås Skistad kommer ikke til å endre måten hun går konkurranser på.

– Det er alltid morsomt med litt taktikkeri. Alle har vel sin plan, så må jeg bare treffe på min neste gang.

Det taktiske spillet i sprintlangrenn er kanskje mer utbredt på herresiden, men Hagström har ikke noe imot at det nå virker å bli mer vanlig også blant kvinnene.

– Det er veldig kult, at sprint utvikles på den måten. Nye måter å tenke på og sånne ting.

Den svenske skiløperen gikk altså inn til en andreplass fredag, bak Emma Ribom. Tiril Udnes Weng tok en sterk tredjeplass. Konkurransene i Ruka fortsetter gjennom helgen, med distanserenn lørdag og søndag.