DRAMMEN: Høytrykket er forbi, noe som gir plass til de neste dagenes lavtrykk. Morgen- og kveldståke og et grått skydekke vil prege Drammen gjennom helga.

– Det blir grått vær i helga, men med mulighet for et lite solgløtt. Det kan komme litt yr, men regnet holder seg unna fram til neste uke. Da blir det litt kraftigere lavtrykk, sier vakthavende meteorolog, Per Egil Haga.

Fra minus til pluss

I løpet av de siste dagene har sikkert byens morgenfugler bemerket seg grader under null og rim på bakken. Natt til torsdag ble det registrert minus tre grader på Konnerud, og minus én ved værstasjonen på Berskog. For de som er bekymret over glatte veier, kan Haga fortelle om mer stabile plussgrader de kommende dagene.

– Et ganske lavt skydekke hindrer store temperatursvinger gjennom døgnet. Så det ser ikke ut som det skal bli kuldegrader.

Selv om det går fra minusgrader til plussgrader, blir det ikke shortsvær for de fleste.

– Det blir nok rundt tre til seks grader, så det blir ikke noe tosifret tall nei.

Morgen- og kveldståke skal man heller ikke se bort ifra de neste dagene.

– Man bør følge med

– Burde man bytte til vinterdekk nå?

– Ja for så vidt, hvis man er avhengig av å komme seg ut tidlig på morgenen, og på fjellet. Selv om vi ikke ser kjølig vær den neste perioden, så er det en tid på året hvor man bør følge med, sier Haga og fortsetter:

– Men har man kommet helskinnet gjennom i dag, så er det lite sannsynlig man møter på store problemer gjennom lavtrykksperioden.

Natt til torsdag kunne værstasjonen på Dagali melde om minus åtte grader, men ifølge Haga skal man ganske langt opp før man møter på snø.

– Foreløpig er det ikke noen spesielle utfordringer på de sørlige fjellovergangene.

– Alltid se til forholdene

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marius Fosvold, har ikke bemerket seg flere ulykker på grunn av glatte veier.

– Det rådet jeg kan gi er at man alltid skal kjører etter forholdene, og kjører med passende dekk. Jeg vil ikke oppfordre folk å bytte til vinterdekk nå, men man må alltid følge med på forholdene, sier Fosvold