Det er med interesse vi leser Håkon Lutdals innlegg «Tålmodig venting på nye tribuner,» som omhandler tribunesituasjonen ved Marienlyst friidrettsstadion. Vi er blant de mange som daglig kjører forbi tribunen som vender mot Strømsøs stadig penere sentrum. Til forskjell fra de fleste andre trafikanter har vi førstehånds kunnskap om nettopp tribuner – og hvilken stimulerende effekt gode fasiliteter har på idrettsglede og miljø i et idrettslag.

Gjennom omfattende anleggsutvikling på Consto Arena i Mjøndalen har vi sett kraften som ligger i samarbeid mellom idrettslag, kommune og eksterne støttespillere. Vi er heldige som har fått erfare både hvordan det er å bygge anlegg, og å oppleve disse fra banen.

Men anleggsutvikling kan være krevende, spesielt for idrettslag uten rike onkler. Mye arbeid tilfaller allerede overbelastede ressurspersoner. Det er grunnen til at vi startet Klubbkameratene, vi ønsker å hjelpe lag og foreninger med å lykkes med anleggsutviklingen.

Vi har standardisert nettopp tribunebygging, og med utelukkende lokale leverandører med på laget, står vi klare i spillertunnelen.

LES OGSÅ:

Les også

Kjære politikere, la oss slippe å gremmes over denne elendigheten

Vårt mål var å forbedre anleggssituasjonen ved ti lokale idrettsbaner, valgt ut etter behov, i samarbeid med kommunen. Dette kunne Klubbkameratene fått til for 15 millioner kroner, i vårt forslag hvor idrettslagene selv dekker halvparten av kostnadene. 15 millioner! Hvilken effekt per krone tror man dette kan skape – målt opp mot Drammens andre investeringer? Var det 1,5 milliard siste overslag for bybrua var?

Tenk om ti lokale baner kunne fått skikkelige tribuner – med stoler, tak og en lun atmosfære? Tenk hvordan dette kunne stimulert aktivitet og entusiasme rundt barn og unges kamper og turneringer? Tenk for en reklame det kunne vært for drammensidretten om alle som kom hit for å delta i turneringer hadde blitt møtt med ordentlige tribuneanlegg?

Vi har selv sett hvilken innvirkning et nytt anlegg kan ha på et lokalmiljø. På Åssiden har den nye tribunen blitt et naturlig samlingspunkt for foreldre og gutter og jenter i alle aldre. Ikke bare på kamper, men også til hverdags før og etter trening.

Vi blir gjerne med kommunen og idrettsrådet på et felles tribuneprosjekt som vil gi mye idrettsglede og entusiasme ute i idrettsklubbene. Disse klubbene trenger all mulig støtte etter noen tøffe år. Innlegget er slått – har vi en målscorer på banen?