Slippen-utbyggingen: – Larsens beskrivelse av prosjektet er som utbyggerinnspill

Av
DEL

MeningerMed lokal forankring i mitt barndomshjem, Skomakergata 2, har jeg med interesse fulgt DT sine omtaler av Slippen-utbyggingen.

Utviklingsleder Kim Alexander Larsen i Scandinavian Property Group (SPG) har lansert Slippens siste byggenummer. Prosjektet er presentert for byens politikere i formannskapet 15.6. Formannskapet vedtok å legge planene ut for offentlig ettersyn med positive politikere fra alle partier som «bakteppe». Utbyggers presentasjon synes å være godt spiselig for de folkevalgte. Boliger for hele spekteret,- førstegangskjøpere, pensjonister og selvfølgelig kondisjonerte med god råd.

Politikerne var opptatte av infrastruktur og tilrettelegging av næringsvirksomhet, allmennhetens tilgang til sjøfronten og båtplasser for de kondisjonerte. Tidens miljøtrend med bildeling og tilrettelegging for gående og syklende er et poeng for De rødgrønne. Men det forventes at en Tesla eller Jaguar følger med på lasset når de dyreste leilighetene fylles opp. Og slike biler kan jo ikke parkeres på gaten.

Totalkonseptet til utbygger SPG som signaliserer et bomiljø med mennesker i alle livsfaser er politisk salgbart og inkluderende. Men noe «lavterskels» tilbud smetter neppe innenfor med dagens kostnadsutvikling for nybygg. Målgruppen er definert som boliger som passer alt fra unge førstegangskjøpere til småbarnsfamilier og pensjonister.

Den markante leilighetsutbyggingen i Drammen sentrum de seneste årene har prismessig stoppet innflytting fra så vel førstegangskjøpere som småbarnsfamilier, mens pensjonister som kanskje har solgt et husprosjekt på Konnerud eller andre steder har greid finansieringen.

Det er for tiden gigantiske planer om utbygging av leilighetskompleks på strekningen Rundtom-Glassverket. Så vel Glassverket som Nøste Brygge satt på vent i påvente av signaler fra Statens vegvesen, og den evige diskusjonen om ny Svelvikvei over Åskollen. Men hvem er egentlig målgruppen for kjøp av leiligheter på strekningen?

Hvis vi sammenligner Tangen/Åskollen med Konnerud, finnes det sikkert godt voksne på Hedensrud og Åskollen som sitter på hus de gjerne vil «veksle» inn i en praktisk leilighet. Fortsatt med fjordutsikt. I likhet med på Konnerud overtas husene av barnefamilier i etableringsfasen. Hvordan konseptet «Slippen» vil komme ut i konkurranse med øvrige nevnte utbyggere, er ukjent.

Kim Alexander Larsens beskrivelse av prosjektet er som utbyggerinnspill, forlokkende. Og politikerne er begeistret. Men hvilke målgrupper kan realisere boligdrømmen sin her? Larsen nevner at prosjektet vil bevare verneverdige hus på området. Det dreier seg vel om skipsreder Hans Kiærs praktbygg «Beaumont» fra 1851 i Havnegata 78. Bygget har tjent som Slippens administrasjonsbygg i alle år. Kanskje bydelens historielag kan bli tilgodesett med en flik av bygget til en industriutstilling med gjenstander fra lokale bedrifter?

Da blir i hvert fall området ikke historieløst med bydelens stolte industrihistorie vel dokumentert. Og selv om det i våre dager ikke er mulig å entre robåten for en badetur til Risgarn fra Høegetomta sommerstid, vil jeg vurdere et tilbud i den sydligste blokka, forutsatt at adressen fortsatt blir Skomakergata 2. Og hvem av oss som vokste opp som nærmeste nabo til beddingen kunne drømme om at Slippens siste byggenummer kan bli et landfast utbyggings prosjekt med 600 boliger?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags