Gå til sidens hovedinnhold

Slipper Elvefestivalens andre, internasjonale artist: – Får gåsehud

Artikkelen er over 1 år gammel

Lukas Graham, som har kontrakt med Warner Bros. Records, er en av årets hovedartister på Elvefestivalen.

DRAMMEN: – Er du spent?

Louise Winness Prestgard smiler bredt. Fredrik Hagelund setter på låten «Seven years», og avslører, akkompagnert av musikken, hvem som er Elvefestivalens andre internasjonale headliner: Den danske pop/rock-artisten Lukas Graham. Bandet er trolig mest kjent for låten «Mama Said» som kom i 2015. Låten «7 years» troner nå på topp på bandets Spotify-side, og er spilt over én milliard ganger.

– Det er nesten så jeg får gåsehud, utbryter Prestgard.

– At vi har booket Lukas Graham er et stort løft for festivalen. Dette er helt skreddersydd for nye Elvefestivalen, legger hun til.

Fra før har Elvefestivalen gått ut med at den britiske popartisten Ellie Goulding er headliner på 2020-utgaven av festivalen. Årets Elvefestival byr på flere nyheter, den største er at arrangementet flyttes fra Gamle Kirkeplass til Byparken.

Les også

Elvefestivalens første artistslipp: – Hitene kommer som perler på en snor

Doblet bookingbudsjettet

Lukas Graham skal spille på fredag på festivalen. At Elvefestivalen i år foregår på et langt større område er det som ifølge Prestgard har gjort det mulig å booke artister som Graham og Goulding. Arrangørene medgir at artister som dette ikke er rimelige å booke.

Festivalen må, med artister i denne størrelsen, selge enda flere billetter enn før. Kapasiteten i byparken er mer enn doblet. Gamle Kirkeplass kunne romme opptil 8.000 publikummere per dag. Hagelund og Prestgard kan ikke avsløre hvor mye de har betalt for Lukas Graham og Ellie Goulding, men de sier at årets bookingbudsjett er mer enn dobbelt så stort som i fjor. Det nye festivalområdet innebærer at også årets hovedscene er større.

– Det har vært etterspørsel etter større, internasjonale artister, særlig innen pop og rock. Nå svarer vi på tiltale med både Lukas Graham og Ellie Goulding, sier Hagelund og smiler.

Prestgard sier at de satser på å selge 12.000 billetter per dag, nesten dobbelt så mange som i fjor.

– Allsangfaktor

Lukas Forchhammer er frontfigur og vokalist i Lukas Graham, og bandet har vært aktivt siden de slapp debutalbumet i 2012. Allerede i 2013 signerte det amerikanske plateselskapet Warner Bros. Records kontrakt med bandet.

– Lukas Graham er en gigantisk og aktuell artist. De har til sammen et par milliarder avspillinger og 10 millioner månedlige lyttere på Spotify. Bandet har låter som omtrent alle kan, så med dem blir det allsangfaktor i Byparken, sier Hagelund.

– Han har også flere skikkelig bra danselåter, sier Prestgard med et smil.

– En av landets beste musikkfestivaler

Hagelund mener Lukas Graham har en bred appell, og at bandet vil bidra til å trekke enda flere enda flere publikummere fra andre byer. Ifølge Prestgard pleier denne andelen å ligge på 45 prosent.

– I år fyller festivalen 25 år, så vi satser stort. Elvefestivalen er allerede en av Norges største folkefester. I årene som kommer satser vi også på at det blir en av landets beste musikkfestivaler, sier Prestgard.

Billettsalget startet dagen etter slippet av Ellie Goulding. Hagelund beskriver det tidlige billettsalget som «rekordbra». Foreløpig har lørdagen solgt best. Ifølge arrangørene blir Elvefestivalen en av få muligheter til å oppleve Ellie Goulding og Lukas Graham i Norge i sommer. Hagelund sier at Ellie Goulding per nå ikke er booket for å spille andre steder enn i Drammer. Graham skal spille i Langesund 30. juli.

– Dette er to store artistslipp av en lang rekke spennende artister som vil komme fremover, sier Prestgard.

Hagelund sier de nå er ferdig med 80 prosent av bookingen. Fredrik Hagelund er ansatt i Lund Gruppen Arrangement, som har jobbet med konsertprogrammet på Elvefestivalen siden 2014. I år har de en enda mer aktiv rolle.

Kommentarer til denne saken