DRAMMEN: Politiet rykket natt til mandag ut til en elbil i brann i Tord Pedersens gate. Ifølge Øystein Eikedalen ved Sørøst politidistrikt så oppsto brannen mens bilen sto på lading.

– Vi har grunn til å tro at brannen har oppstått i hovedbatteriet på bilen, uten at vi vet hvorfor. Det er ganske interessant, med tanke på å unngå lignende branner i el-biler – som det jo er en del av nå. Saken blir etterforsket, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen til Drammens Tidende mandag morgen.

Han supplerer at el-bilen benyttet seg av en helt vanlig el-bil-lader.

Selv om brannvesenet hadde kontroll på el-bilbrannen, ble det beskrevet som en utfordrende hendelse da det tok fyr i en el-bil i Tord Pedersens gate.

Jobber med mulige løsninger

00.30-tiden sto bilen fortsatt på opprinnelig sted i Tord Pedersens gate, men ifølge politiet måtte brannvesenet ty til ekstraordinære hjelpemidler for å bekjempe flammene – siden det brant i batteriet.

– Det er en utfordring å slukke elbiler som har tatt ordentlig fyr, men brannvesenet har en container som de setter bilen inni, også skumlegger de den tenker jeg, sier Eikedalen.

Eikedalen kunne ikke si noe om hvor lang tid det vil ta å slukke brannen, men bekreftet at det «vil ta en stund» og at brannvesenet hadde kontroll på situasjonen.

Brannvesenet var ferdige på stedet klokken 02.30, kan vaktleder på 110-sentralen, Martin Slevigen, fortelle mandag morgen. El-bilen er fjernet fra Tord Pedersens gate, den er plassert i en container og dynket i vann ifølge vaktlederen.

– Mye energi

Vaktleder Martin Slevigen ved 110-sentralen Sørøst fortalte natt til mandag at brannvesenet hadde brukt noe vann for å kjøle ned bilen og rekvirert et teppe for å dekke den.

Han hadde begrenset med informasjon om enkelthendelsen i Drammen, men kunne på generelt grunnlag fortelle at det kan ta lang tid hvis det først begynner å brenne i batteriet.

– Det er veldig mye energi i et batteri som gjør at det er vanskelig å kontrollere hvis det først ta fyr.