VESTFOSSEN: Søndag ettermiddag brøt det ut en skogbrann i Østerudfjellet i Vestfossen. Like etter klokken 05.00 tirsdag morgen kunne man ennå observere åpne flammer og røyk på stedet.

– Mannskapet har vært der i hele natt, men det er er begrenset hvor mye de får gjort i mørket, forteller Harald Kleppo ved Sørøst 110-sentralen til Drammens Tidende tirsdag morgen.

Søndag ble det rask tilkalt skogbrannhelikopter for å bistå i det vanskelige terrenget. Mandag kveld fløy hele to i skytteltrafikk mellom Eikeren og Østerudfjellet.

Kleppo forteller at det er planlagt slukking med helikopter også tirsdag, med mindre været gjør at det utgår.

Tirsdag er det meldt noe regn, noe Kleppo sier vil være til god hjelp.

Like før klokken 13 tirsdag formiddag forteller Mats Olsen, operatør i sørøst 110 at det fortsatt er bakkemannskaper på stedet, samt helikopter i drift som driver med aktiv slukkeinnsats.

Justis- og beredskapsministeren på besøk

I en kveldsoppdatering mandag kveld skriver Drammensregionens brannvesen (DRBV) IKS på sine Facebooksider at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, besøkte kommandosentralen på brannstedet for å se hvordan de arbeidet.

– I tillegg til å besøke brannteltet hadde hun også fine samtaler med Sivilforsvaret og med mannskaper i skogbranntroppen, skriver DRBV på Facebook.

I samme status skrev DRBV at brannhelikoptrene hadde hatt god effekt mandag kveld, men at de av sikkerhetsmessige årsaker ikke kan fly om natta.

I løpet av natten har mannskapene på stedet jobbet med tiltak for å redusere risikoen for spredning og oppblussing, og vært i feltet for å jobbe med å begrense brannen.

LES OGSÅ