Gå til sidens hovedinnhold

Slutter i stillingen som kommunalsjef

Anne Gjemmestad Nilsen slutter i stillingen som kommunalsjef for barnehage.

DRAMMEN: Det er etter eget ønske at hun har sagt opp sin stilling som kommunalsjef, melder Drammen kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

Anne Gjemmestad Nilsen sier i pressemeldingen at det har vært en svært krevende tid etter at den nye kommunen ble etablert.

Hun sier at de ikke har fått til et godt nok samarbeid mellom alle i kommunalsjefens ledergruppe.

Les også

Da Nille startet opphørssalg, måtte senterlederen trå til for å passe køen

Varsler mot kommunalsjefen

Dessuten sier hun at det har kommet varsler mot henne.

– Disse varslene er undersøkt av en ekstern aktør. Det har ikke kommet fram forhold som tilsier brudd på arbeidsmiljøloven eller tariffavtalen, men undersøkelsen konkluderer samtidig med at vi har reelle arbeidsmiljømessige utfordringer, sier hun i pressemeldingen og fortsetter:

– Konklusjonene i undersøkelsen kommer ikke som noen overraskelse på meg, men bekrefter bare den krevende situasjonen vi står oppe i. Derfor mener jeg det er bedre om noen andre får oppgaven med å bygge den nye kulturen og utvikle barnehagene i Drammen kommune videre, sier Anne Gjemmestad Nilsen i en pressemelding.

Drammens Tidende ba forrige fredag om innsyn i dokumenter tilknyttet varslene, men har foreløpig ikke mottatt disse.

Les også

Direktørslakten: Sju direktører blir til tre – får beholde lønna

Vil rose de ansatte

Den avtroppende kommunalsjefen ønsker å takke alle medarbeidere i kommunens barnehager for jobben de gjør før hun slutter.

– Vi har utrolig mange dyktige ansatte i barnehagene som gjør en strålende innsats hver dag. Jeg er både stolt og imponert over barnehagene i Drammen og er helt sikker på at de kommer til å gjøre en lik god jobb, til glede for både barn og foreldre, også i tiden som kommer.

Drammens Tidende har vært i kontakt med Anne Gjemmestad Nilsen tirsdag formiddag. Hun ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen.

Les også

Stenger barnehage etter flere bekymringsmeldinger: – Uakseptabel adferd overfor barn og ansatte

Fornøyd med jobben

Rådmann Elisabeth Enger beklager at kommunalsjefen forlater stillingen sin, og understreker at hun er fornøyd med jobben som er gjort.

– Anne Gjemmestad Nilsen er en tydelig leder med en klar visjon for barnehagene i Drammen kommune, sier Enger i pressemeldingen.

Hun sier at den avtroppende lederen har lang erfaring med barnehagedrift.

– Jeg skulle svært gjerne hatt med meg Anne videre i det viktige arbeidet med å utvikle både barnehagene og Drammen kommune som helhet i årene som kommer. Men jeg har respekt for hennes avgjørelse om å fratre stillingen og vil takke henne for både jobben hun har gjort og samarbeidet vi har hatt, sier Enger i pressemeldingen.

Anne Gjemmestad Nilsen vil få andre oppgaver i Drammen kommune, men det er foreløpig ikke endelig avklart hvilke oppgaver dette blir.

Hva som skjer med stillingen som kommunalsjef i barnehagene, er ikke klart ennå.

Foreløpig har kommunalsjef for skole, Thomas Larsen Sola, fått ansvaret for barnehagene også.

Les også

Kaller inn til hastemøte: – Skal vurdere koronalettelser

Les også

Varslingsrapport: – Ga politikerne upresist svar om p-kort

Kommentarer til denne saken