DRAMMEN: Kristine Novak slutter som rektor på Drammen videregående skole for å begynne i ny jobb.

Drammens Tidende har vært i kontakt med rektoren, som mandag kveld ikke hadde anledning til å utdype beslutningen nærmere. Hun henviser derfor til et innlegg på Drammen Videregående skole sin Facebook-side:

–Etter snart ni fantastisk givende år for meg som rektor, er tida kommet for å forlate skuta og seile inn i nye farvann, skriver rektoren i innlegget.

1. september begynner hun nemlig som leder for Karriere Buskerud.

– Det er mange følelser knyttet til et slikt valg. Det er vemod over å forlate gode kolleger og våre flotte ungdommer. Men det er også stolthet over å ha vært en del av laget på Drammen vgs. og ikke minst takknemlighet over alt det spennende jeg har fått være med på å skape som rektor for en skole der tradisjon og fornyelse er tett bundet sammen, avslutter rektor i innlegget.

Innlegget har fått en del respons og flere er lei seg for at hun slutter. Mange takker også for innsatsen hennes.

– Hjertelig takk, kjære rektor Kristine Novak. Hjertelig takk for mangfold, inkludering, nestekjærlighet, glede og håp – både for elever, pårørende, universitetet USN, Drammen, Norge og verden, skriver en person under innlegget.

– Det var overraskende, Kristine! Ønsker deg lykke til videre. Du kommer til å gjøre kvalitetsarbeid hvor du enn er, skriver en annen.

– Lykke til med nye oppgaver. En stødig rektor er du og stødig i rollen som ny leder for karriere Buskerud vil du bli. Det kan jeg si med sikkerhet slik jeg kjenner deg, skriver en tredje person.