Smitteutbruddet på sykehuset er en advarsel til oss alle

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som eldreråd er vi svært bekymret over alle som blir rammet av Covid 19 og i særdeleshet hvordan utviklingen har vært på Fjell sykehjem.

Tirsdag 5. januar var det registrert 11 dødsfall på sykehjemmet siden midten av desember på grunn av Covid 19. Eldrerådet ba da om et møte for å bli orientert om situasjonen generelt , men spesielt om situasjonen på Fjell sykehjem. Dette møtet ble berammet til 12. januar. I mellomtiden har antall døde på grunn av Covid 19 på sykehjemmet steget til 16 av 50 beboere.

Vi kan knapt forestille oss hvordan dette er en enorm belastning for pårørende og ansatte som står midt oppe i denne situasjonen. Både på Helsehuset og andre sykehjem har det vært tilfeller av Covid 19 (også med dødsfall). Vi ser nå at det også er et utbrudd på sykehuset.Dette er en kraftig advarsel til oss alle om at vi må ta Covid 19 på alvor. Altfor ofte ser vi brudd på Covid 19-bestemmelsene slik som for eksempel bruk av munnbind på buss, kjøpesenter osv. Fylkeslegen og Folkehelseinstituttet (FHI) er nå sterkt inne i saken på Fjell sykehjem. Vi håper at disse i samarbeid finner årsaken til hvordan smitten kunne spre seg så raskt og få slike konsekvenser.

Evaluering av forløpet må skje fortløpende og ikke utsettes til etter at dette er over. Eldrerådet vil følge utviklingen nøye. Ikke minst fordi det fortsatt er stor risiko for smitte andre steder. Nye mutasjoner vil også kunne oppstå noe som kan gi flere utfordringer.

Kommunen sender nå ut info og ber om at de som er over 75 år bekrefter at de vil la seg vaksinere. Vi håper alle bekrefter dette og møter opp til vaksinasjon når tiden er inne for dette. Så håper vi inderlig at denne pandemien er over når vi ser slutten av 2021.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags