(Nordlys)

(Side3): Snapchat har nettopp rullet ut en stor oppdatering som inneholder en rekke nye funksjoner. Nå kan du tegne med emojis og sende snaps som i teorien kan vare for alltid, i stedet for 10 sekunder som var maksbegrensningen før.

Snapchat er er et av Norges, og verdens, mest brukte sosiale medier. Bare her i landet er det rundt 3 millioner Snapchat-kontoer. Snapchat ble nylig forbigått av Instagram Stories i daglige brukere, og det kan være derfor de nå tar grep for å bli mer interessante igjen.

De nye funksjonene

1. Send lenger snaps

Nå kan du velge at bildene du sender eller legger i story skal vare i 1-10 sekunder, som før, eller evig. Velger du evig vil bildet være på skjermen til mottakeren til han eller hun trykker videre eller lukker appen.

2. Loop videoer

Videoer har den samme maksbegrensningen på lengde som tidligere, men kan nå loopes, eller repeteres. Du kan velge mellom å loope videoen en gang eller evig. Dette er ikke ulikt Instagrams boomerang-funksjon.

3. Tegn med emoji

Nå kan du bytte ut fargestiften med et lite utvalg av klassiske emojis å tegne på bildene eller videoene dine med. Det som skjer når du velger dette er i realiteten at du lager en stripe med emojis der du drar fingeren.

4. Magisk viskelær

Du har lenge kunnet markere en del av et bilde for å lage en egen emoji. Nå har denne funksjonen fått en partner i form av et viskelær som fjerner objekter eller personer fra et bilde. Funksjonen leser hva som er rundt, og gjetter hvordan det bør se ut om du fjerner et objekt fra bildet.

Oppdateringen er nå tilgjengelig til iOS og Android.