DRAMMEN: – De første som kommer går ikke, de løper bokstavelig talt inn, forteller Jan Ingeberg i Konnerud skolekorps til Drammens Tidende.

Under det høye taket på Skur 7 på Tangenkaia er det hektisk aktivitet om dagen. Det pakkes opp, sorteres og stables serviser, bøker, leker, klær, lamper og masse annet kveld etter kveld. Fredag 29. april åpner dørene til årets sannsynligvis største loppemarked i Drammen, Drammen Loppefest. Det 1.500 kvadratmeter store markedet, som er et samarbeid mellom henholdsvis Konnerud og Helleristningen skolekorps, vil være også være åpent lørdag og søndag.

– På lørdag er det tusen personer som har meldt sin interesse på Facebook. Det kan jo bli interessant, humrer Ingeberg.

De to korpsene har i årevis drevet loppemarked på hver sin kant, men i år har de to korpsene slått hodene sine sammen. De kan kunsten å holde loppemarked, og vet derfor også hva som trengs for å holde orden på både folkemengden og varene.

– Vi har alltid hatt vakthold på markedene våre, men det vil bli mer denne gangen. Vi har også et maks antall for hvor mange som kan være inne her samtidig. Blir det fullt, må vi stenge en periode, sier loppegeneral for Helleristningen skolekorps, Tormod Krogrud.

Les også

Da Lars (24) skulle parkere, så han skyggen av en mann: – Han fløy rett på meg

Kontroll ved utgangen

– Kan det være at noen benytter seg av kaoset som kan oppstå i starten til å ta med seg litt mer enn de betaler for?

– Det finnes kjeltringer i alle samfunnslag, men 99 prosent er jo hyggelige. Selv om det virker litt dust å skulle stjele noe fra et loppemarked, kommer vi til å ha kontroll ved utgangen, det må vi dessverre ha, sier Krogrud.

Allerede en uke før loppefesten åpner, er det stort sett slutt på å ta imot lopper. Da Drammens Tidende var på besøk denne uken, var det fortsatt et hav av esker med saker og ting som ikke var pakket ut og sortert.

– Folk har jo ikke hatt annet å gjøre enn å rydde hjemme i to år nå, påper Ingeberg.

Pumpeorgel og Vespa

De to loppegeneralene gir en liten guidet tur rundt i lokalet, og viser fram egne avdelinger for lamper, høytidspynt, glass og serviser, bøker, kunst og ikke minst et pumpeorgel som venter på et nytt hjem. Mer av omvisningen og utvalget kan du se i videoen øverst i saken.

– Hva er det dyreste dere kommer til å ha her?

– Det vi kanskje er mest spent på, er en Vespa i Mojito Edition. Vi har sett at lignende Vespaer har gått for rundt 45.000 kroner. Denne vurderer vi å ha budrunde på. Jeg tror ikke den skal gå rett til førstemann som er interessert, sier Krogrud.

Med årelang tradisjon for loppemarkeder hos begge skolekorps, er det neppe fritt for at det kommer en stamkunde eller tre når dørene på Skur 7 åpner, tror Ingeberg.

– Ja, særlig de som løper forrest er nok stamkunder.