Snart kan du ta tog og buss fra Drammen til Trondheim

Nå blir det lettere for drammensere å komme seg til bartebyen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nå blir det lettere for drammensere å komme seg til bartebyen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

DEL

DRAMMEN: For etter at Vy tapte togstrekningen mellom Oslo og Trondheim til svenske SJ, har Vy nå et tilbud til de som ønsker å komme seg til Trondheim.

Vy kjører i dag tog mellom Drammen og Lillehammer. Fra tirsdag 1. september kan passasjerene to ganger på dagtid bytte til buss og reise videre til Trondheim i regi av Vy.

Det skriver Vy i en pressemelding.

Fra Trondheim blir det én avgang lørdag og to søndag. Fra Drammen/Oslo blir det to avganger lørdag og én søndag.

Ifølge Aftenposten skal det koste fra 249 kroner for å ta tog og buss mellom Oslo og Trondheim, mens nattbussen skal koste ned mot 199 kroner. Prisen avhenger av hvor lang tid i forveien reisen bestilles.

– Ved å kombinere buss og tog mellom Trondheim og Oslo kan vi tilby kundene et mer prisgunstig alternativ. Samtidig gir vi kundene mellom Lillehammer og Trondheim et helt nytt transporttilbud, sier Nina Schage til avisen.

– De kan nå velge om de vil reise med tog eller buss. I tillegg går toget mot Lillehammer direkte til og dra Drammen, slik at kunder mellom Drammen og Oslo slipper togbytte på Oslo S, fortsetter hun.

Vy har tidligere ikke fått på plass dobbeltdekkere på norske jernbanelinjer, men når de nå om kort tid starter busstilbudet mot Trondheim, skal det kun brukes dobbeltdekkere, informerer Vy.

Artikkeltags