Gå til sidens hovedinnhold

Snart klart for mini-fjordby

Artikkelen er over 6 år gammel

Gullaug seiler opp som Liers neste bydel med kirke, kulturhus, handelstilbud og svømmeanlegg. Og med vid utsikt over Drammensfjorden.

– Beliggenheten på Gullaug er helt unik, helt fantastisk, sier eiendomsutvikler Erik Bøhler.

Han trekker fram den naturlige høyden på tomten, nærheten til fjorden og sol hele dagen som noe av det han tror vil friste potensielle kjøpere. Målet er å fange opp alle generasjoner, med spesielt fokus på yngre i etableringsfasen.

Rimelige boliger

– Prisene vil variere, men vi skal tilfredsstille behovet for rimelige boliger – det være seg små eneboliger, rekkehus eller leiligheter, forteller han.

Bøhler, som har vært sentral i utviklingen av Fornebu, fikk applaus da han presenterte planene for et samlet formannskap. Der la han vekt på at et prosjekt av denne størrelse bør inneholde blandede bydels-funksjoner, slik at man slipper å reise ut av området for å få det man trenger. Det være seg nærsenter, kafeer, hotell- og konferansesenter eller idrettsanlegg.

I planen leggers det også opp til å blande boliger og næring. Her tror investoren at det nye sykehuset på Brakerøya kan bli en mulig motor, både i forhold til infrastruktur, men også når det kommer til boliger.

LES OGSÅ: Budstikka: Går trolig mot et politidistrikt langs E18

Sykehuset på Brakerøya

– Forutsetningen er at vi får trukket inn solide bedrifter i samarbeid med kommunen. Vi tror det kan ligge en synergieffekt i utviklingen av sykehuset og at området kan tiltrekke seg legemiddelindustrien, for eksempel, sier Bøhler.

Prosjektet skal etter planen endelig vedtas i mai, deretter skal det ut på høring neste år, før man håper å kunne stikke spaden i jorden i 2017.

LES OGSÅ: Spår kaos opp til Landfalltjern

Fem patruljer for å hente én mann 

Kommentarer til denne saken