Gå til sidens hovedinnhold

Snøfall på Konnerud i natt: – Det er tidlig

Artikkelen er over 1 år gammel

Beboere til Konnerud burde nok bytte over til vinterdekk, for det kommer fort snø på 2-300 meters høyde. Som i natt.

DRAMMEN: Som alltid om høsten kryper temperaturene nedover. Noen ganger så langt ned at vi får et tidlig besøk av snøen, og i natt skjedde nettopp det.

For beboerne på Konnerud våknet i dag opp til sesongens første snø. Kanskje ikke så overraskende ettersom det snødde så mye rundt Kongsberg i går at E134 ble stengt i en periode.

Vakthavende meteorolog, Martin Granerød, forteller at det ikke er uvanlig at snøen kommer på høyder rundt to-tre hundre meter.

– I natt ble det nok liggende flere steder når man kommer opp på de høydene. Det har vært kjølig. Nå fortsetter nedbøren mot sørvest, og det vil nå bli noe lettere skydekke og perioder med sol etter hvert, sier Granerød.

– Tidlig

At snøen la seg på Konnerud i natt er ikke helt uvanlig.

– Men det er nok forholdsvis tidlig. Når vi kommer ut i oktober er det ikke uvanlig at vi får minusgrader og nattefrost. Jeg har ikke tall på det akkurat nå om når det skjedde sist, men så lenge det er oktober vil jeg ikke si det er uvanlig med en liten smakebit av vinteren.

Selv om det snødde på Konnerud i natt, ser det ikke ut til at det kommer mer snø med det første.

– Nå er det høytrykksoppbygging, det betyr at det blir mye bra vær. Vi vil få lange perioder med sol og kald, klar høstluft. Temperaturen på dagtid vil ligge mellom fire og seks grader, og det vil bli frost og kaldt på natta. Det kan hende man må skrape ruta på morgenen, sier Granerød.

– Burde man legge om til vinterdekk om man ikke har gjort det?

– Sånn det ser ut nå vil det være tørt gjennom helgen og lite nedbør, men skal man kjøre i høyder er det anbefalt å ta på vinterdekk.

Kommentarer til denne saken