Gå til sidens hovedinnhold

Snudde kampen etter marerittstart – nysignering leverte hattrick

Strømsgodset er videre i cupen etter seier over Stabæk. Én spiller leverte hele tre scoringer og utmerket seg under oppgjøret.

DRAMMEN: Jordan Attah Kadiri fikk virkelig vist seg frem i sin første match fra start. Nigerianeren leverte hattrick i cupkampen mot Stabæk. Det resulterte i 5–1 til Godset.

Men i de innledende minuttene av kampen var det lite som tydet på at hjemmelaget skulle ta en overlegen seier.

Strømsgodset fikk en marerittstart i den tredje runden i cupen. Etter kun fire spilte minutter sørget gjestene for kampens første mål, signert Sturla Ottesen. Stabæk-spiller Jeppe Moe var fint plassert utenfor 16-meteren og fant Ottesen inne i boksen like foran buret. Sistnevnte headet ballen forbi en sjanseløs Viljar Myhra. Det til stor jubel fra noen få fremmøtte bortesupportere.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Godset tok igjen forspranget til Stabæk. I det 13. minutt curlet Halldor Stenevik kula i nettet, etter en upåklagelig pasning fra Herman Stengel. Gledesropene var mange da ballen suste inn oppe i høyre hjørne. Dermed stod det 1–1 på Marienlyst stadion.

Etter hvert som minuttene tikket utover i omgangen kunne det se ut til at Stabæks åpningsmål bare var en heldig start på oppgjøret. Det var nemlig SIF som virket mest offensive og mest målfarlige på egen hjemmebane mot pause. Vertene leverte også flere gode enkeltprestasjoner foran de blåkledde supporterne.

Knappe fem minutter før pause ble det høy temperatur ute på kunstgressmatta på «Gamle gress». En dommeravgjørelse som ga Lars Vilsvik gult kort satte sinnene i kok hos supporterne. Kristoffer Tokstad ble felt av en Stabæk-spiller, uten at vedkommende fikk noen form for tilsnakk for det. Da tente Vilsvik på alle plugger, og endte selv opp med det gule kortet.

Etter en periode hvor SIF hadde vært på hugget og virket offensive, ble de til slutt belønnet med å gå opp i ledelsen like før hvilen. Herman Stengel traff fint på et frispark og fant Gustav Valsvik inne i boksen. SIF-kapteinen headet kula videre inn i buret og knuste keeperen. Dermed gikk ballen i nota og Strømsgodset kunne juble for 2–1.

Kjørte på etter pause

For Godset sin del, var det de samme elleve som startet matchen, som kom utpå igjen til andre omgang. Gjestene på sin side gjorde to bytter i garderoben. De marineblå spilte de innledende minuttene med den samme offensiviteten de hadde levert utover i første halvdel.

Hjemmelaget fortsatte å levere på Gamle gress og klinte til med to mål på knappe fem minutter midt i andre omgang. Begge var signert Jordan Attah Kadiri, som spilte sin første match fra start. Først chippet han ballen i mål i det 65. minutt og deretter scoret han på et langskudd i det 69. minutt. Dermed stod det plutselig 4–1 på Marienlyst stadion.

Hattrick

Det holdt imidlertid ikke med to mål for den ferske Godset-spilleren. Kadiri jaktet hattrick og kunne notere seg tre scoringer etter 72 spilte minutter. Det 21 år gamle talentet fikk en fin pasning fra Lars Vilsvik på høyresiden og kunne deretter plassere ballen i mål. Det stod 5–1 på tavla under flomlysene i Drammen. Kampen, som hadde startet med et tidlig mål imot for Strømsgodset, hadde endt opp med å bli en maktdemonstrasjon fra vertene.

Tredje runde i cupen endte 5–1 og Strømsgodset er dermed videre etter en bunnsolid kamp mot Stabæk.

KAMPFAKTA

Strømsgodset – Stabæk 5-1 (2-1)

Mål: 0-1 Sturla Ottesen (5), 1-1 Halldor Stenevik (13), 2-1 Gustav Valsvik (44), 3-1 Jordan Attah Kadiri (65), 4-1 Kadiri (69), 5-1 Kadiri (72).

1700 tilskuere.

©NTB

Kommentarer til denne saken