Dette er et «dask på lanken» til alle dere firmaer der ute som søker etter nyansatte, men som ikke engang har anstendighet til kommunisere med søkeren. Ungdom som hiver seg over søknaden og legger masse tid i presentere seg selv i håp om lande en sterkt ønsket jobb.

Kanskje er dette første jobben de skal ut i. Da er det trist å vite at mange av dere ikke engang bryr dere med å bekrefte mottak av søknaden, og i alle fall ingen melding om et eventuelt avslag.

Min sønn er en av disse, som bruker tiden på å søke nye muligheter. Han er så heldig at han i dag står i en jobb, men har et ønske om noe annet grunnet arbeidstid. Han med mange andre sender søknader til store og veldrevne kjeder. Jeg kan nevne mange, men felles for disse er at det er ingen form for tilbakemelding overhodet.

Disse sikter seg inn mot en gruppe som på ingen måte er erfarne jobbsøkere. Da er det ekstra viktig at de faktisk får feedback på hva som eventuelt mangler i søknad, eller hva som gjorde at de ikke ble valgt denne gangen.

Det er totalt mangel på respekt når de velger å la ungdommen bare leve i uvitenhet og usikkerhet. Tenker de i det hele tatt på hva dette gjør med pågangsmot, selvbilde og ungdommens bilde av hva arbeidslivet innebærer?

Dette er fremtiden vår, og flott ungdom som faktisk ønsker å bidra til fellesskapet. Kanskje lederne i disse kjedene er et eksempel på «kua som glemte at hun hadde vært kalv»?

Skjerp dere, og gi ungdommen den respekten de fortjener!