Gå til sidens hovedinnhold

Solberg fikk seriegullet

Artikkelen er over 3 år gammel

Solberg fikk «utbetalt» gullet etter sin 13-6-seier over Høvik på Solbergbanen fredag kveld.

NEDRE EIKER: Til stor jubel mottok Solbergs spillere gullet og pokal for seriemesterskapet på Solbergbanen etter at de slo Høvik 13–6 i den 17. bandyrunden fredag kveld. SSK ble mestere etter at de slo Konnerud 9–2 i forrige bandyrunde.

– Det er flott å få pokalen her på hjemmebane. Det er jo selve symbolet på at vi har nådd målet om seriegull, sier Solberg-trener Robert Arnesen etter den korte seremonien etter seriekampen.

Julie Nålby og Ravi Sunder fra Norges Bandyforbund delte ut pokal og medaljer på Solbergbanen.

LES OGSÅ: Skjebnehelg for Konnerud

Jakter «the double»

– Det er deilig å komme i gang igjen. Nå har vi ventet på denne pokalen i rundt tre uker. Det har jo vært VM-pause.  Også må vi rette oss inn mot sluttspillet som begynne allerede torsdag i neste uke. Da handler alt om å ta seg gjennom kvartfinalene, sier Arnesen.

Nå starter Solberg for alvor jakten på «the double» – seier i både serie og NM-sluttspill. Den bragden har SSK klart bare to ganger tidligere. Det var i 1990 og 2010.  Dette var også Solbergs første tittel siden seriegullet i 2011.

Forsinket hjem fra VM

Solbergs kaptein Petter Moen mottok pokalen, og var også en av flere SSK-spillere som nylig kom hjem etter en strabasiøs hjemreise fra Russland. VM gikk helt øst i landet, og snøstorm i Moskva gjorde at gutta ble et døgn forsinket på hjemturen.

– Først ble vi forsinket fra Khabarovsk hvor mesterskapet gikk. Deretter, da vi kom til Moskva åtte-ni timer senere enn vi skulle var flyet til Norge ytterligere forsinket. Vi kom hjem natt til onsdag, ett døgn etter planen og jeg har fremdeles jetlag, forteller Petter Moen.

SSK-kapteinen gledet seg stort over at mesterskapspokalen nå havner i Solberg.

– Nådd et delmål

– Dette er gøy, og et bevis på at vi har nådd et delmål. Nå er det sluttspillet som gjelder, fastslår Moen.

Solberg lå ikke på latsiden til tross for at seriegullet ble sikret mot Konnerud 21. januar. Etter to kjappe scoringer av Eirik Lunden og Eirik Solberg ledet SSK 2–0 allerede etter sju minutter.

Eirik Solberg fikset 3–0 etter 22 minutter, og de tre målene var gode å ha. For gjestene fra Bærum reduserte to ganger.

Spilte sin 501. kamp

Men SSK var i støtet, og varmet opp til utdelingen av seriegullet. Jubilant Thomas Moen banket inn 4–2 på en corner. Moen spilte med trøye nummer 500 i kampen. Fredag kveld spilte han sin 501. match for de svarte og hvite. En imponerende rekke kamper for en spiller som også har vært åtte sesonger i Sverige.

Thomas Moen er for øvrig den 10. spilleren i Solberg som har spilt over 500 kamper for klubben.

Simon Stavis og Sondre B. Kristoffersen rakk å score før hvilen, slik at hjemmelaget gikk av isen med 6-2-ledelse halvveis.

Etter pause over doblet hjemmelaget antall mål, og Høvik ble til slutt slått 13–6.

Savner VM-samlinger

– Vi slipper inn for mange mål, ellers er jeg fornøyd med matchen, forteller Petter Moen, som ikke var like fornøyd med innsatsen i VM i Russland.

Norge ble nummer seks etter at de plasserte seg som nummer fire i fjor. Det ble tap både mot USA og Kasakhstan.

– Det er klart det er et steg tilbake, men vi har hatt bare en samling en dag før kampen. Vi kom så å si rett til åpningskamp mot Russland, og det ble veldig tøft. Tyskland, for eksempel, reiste ned før oss og fikk trent et par dager før mesterskapet braket løs, sier Moen, som er kaptein også på landslaget.

Og Solberg-kapteinen er klar for mer landslagsspill for Norge.

Konnerud på kvalik

Det ble spilt fire andre eliteseriekamper i bandy fredag kveld: Ulleval-Konnerud 2-7, Stabæk-Ready 5-5, Mjøndalen-Ullern 9-5 og Drammen Bandy-Hamar 7-2.

Det betyr at Konnerud ligger på kvalikplass med 4 poeng før den siste serierunden. Hamar er helt sist og på nedrykksplass med 2 poeng. De to lagene møtes i den siste serierunden søndag. Mjøndalen er nummer fem i eliteserien og Drammen Bandy nummer seks.

Konnerud tok altså sesongens andre seier og koblet et godt grep om kvalikplassen. KILs mål borte Ullevål ble scoret av Jan Magnus Olaisen 2, Stian Paulsen 2, Filip Johnsen, Mathias Stensrud og Ole Blom.

Søndag kan Konnerud tåle firemålsstap og likevel holde Hamar bak seg. Innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet og KIL slo hedmarkingene 9-4 hjemme før jul.

For MIF scoret russeren Vadim Rusin hele fem av lagets ni mål mot Ullern. Andrej Anufrienko og Ola Vigdal sørget for én scoring hver.

Drammens Even Thiseth var også i scoringshumør fredag. Han banket inn fire mål mot Hamar. Ellers tegnet Johan Mørch Andersen, Stian Stærkeby og Marcus Palmberg seg på scoringslisten.

Solberg-Høvik

Eliteserien bandy, menn:
Solberg-Høvik 13-6 (6-2)

Solbergbanen - ca. 85 tilskuere.

1-0 Eirik Lunden (4), 2-0 Eirik Solberg (7), 3-0 Eirik Solberg (22), 3-1 Nicolai Salin (23), 3-2 Alexander Serov (28), 4-2 Thomas Moen (29), 5-2 Sondre B. Kristoffersen (33), 6-2 Simon Stavis (40), 7-2 Eirik Bø Johnsen (47), 7-3 Alexander Serov (48), 7-4 Sergey Likhachev (63), 8-4 Eirik Bø Johnsen (64), 8-5 Alexander Serov (68), 9-5 Sondre B. Kristoffersen (74), 10-5 Sondre B. Kristoffersen (80), 10-6 Teemu Malinen (84), 11-6 Eirik Solberg (89), 12-6 Simon Stavis (90), 13-6 Simon Stavis (90).

Dommere: Lars Stian Nygård, Andre Grøn Knudsen og Fredrik Toverud Andersen.

Utvisninger: Solberg 20 min. Høvik 40 min.

  

Kommentarer til denne saken