Bunnsolide SSK vant som de ville

Solberg - Sarpsborg 7-2. Solbergbanen. Solbergelva. Nedre Eiker. Marius Arnesen

Solberg - Sarpsborg 7-2. Solbergbanen. Solbergelva. Nedre Eiker. Marius Arnesen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Solberg var bunnsolide bakover, og tok første stikk i kvartfinalen i NM-sluttspillet fredag kveld. Sarpsborg ble enkelt slått 7-2.

DEL

NEDRE EIKER: -Vi leverte en svært solid første omgang, og var bunnsolide bakover da det ble vanskelig å spille på grunn av nedbør etter hvilen. Da slo de tre bakerste hos oss unna langballene som bare det. De var helt konge, sier Marius Austad.

Skal nullstille

Solberg-kapteinen var strålende fornøyd med åpningen i sluttspillet, og føler seg trygg på at de klarer å nullstille til den andre kvartfinalekampen mot Sarpsborg søndag.

-Vi har planer om å bruke tre kamper på å komme oss til semifinalen, sier han. I kvartfinalene spilles det beste av fem kamper.

Sarpsborg, som kvalifiserte seg til NM-sluttspillet som siste lag (8. plass), åpnet skuddstatistikken på Solbergbanen. Etter fire minutter fyrte Anton Olsson av fra rundt 15 meter, og SSK-keeper Stian Østvold måtte ut i full strekk for å redde.

To kjappe mål

Det var mye stopp i spillet, og begge lag slet med å komme til avslutninger de første minuttene, men etter 14 minutter eksploderte Solberg. Sondre Kristoffersen fant Simon Stavis som ikke nølte med å knalle ballen i mål fra tre-fire meter. To minutter senere gjentok Lars Fredrik Olsen og Christopher Nålby scoringsshowet. Nålby ga hjemmelaget 2-0 etter en nesten identisk scoring.

Sarpsborg reduserte til 2-1 etter 23 minutter. Da klinte Emil Øby Olsen ballen kontant i mål etter en corner. Men SSK gikk godt på skøyter, og var varme i trøya drøyt midtveis i omgangen. Minuttet senere var Lars Fredrik Olsen på gang, og klinte inn 3-1.

Solberg gnistret mer og mer til på egen is, og var i skikkelig scoringshumør. Etter 27 minutter var det Even Gamst sin tur til å leke seg. Han tok ned ballen elegant etter pasning fra Marius Austad, og klinte ballen i mål. Dermed 4-1 til hjemmelaget.

Mot slutten av omgangen begynte snøen å lave ned, og med snøen kladdet det også litt for SSK. Thomas Moen var på god vei gjennom, men ble tatt. Dermed ble det straffe. En straffe Sondre Kristoffersen ikke klarte å sette i mål.

LES OGSÅ:  Drama i bronsekamp

To utvist

Etter hvilen fortsatte SSK det offensive spillet, og Eirik Bø Johnsen var alene gjennom, men Sarpsborg-keeperen reddet på mesterlig vis.

Deretter ble det tøft. Først ble Tommy Solberg utvist i ti minutter for usportslig oppførsel  i det 47. minuttet, før Thomas Moen måtte ut for slag fire minutter senere. Og med to mann mer på isen reduserte Sarpsborg til 4-2 ved Christer Lystad etter 52 minutter.

Etter en litt treg periode våknet Solbergs første målscorer, Simon Stavis, til på en corner etter 68 minutter. Han satte ballen kontant i mål og sørget for 5-2. Åtte minutter før full tid økte Eirik Lunden til 6-2. Marius Austad fastsatte sluttresultatet til 7-2 etter en bunnsolid straffe fire minutter før full tid.

Dermed tok SSK første stikk i best av fem NM-kvartfinaler. Neste kvartfinalekamp går i Sarpsborg søndag.

Publikum ble invitert til åpen bandypub på Solbergs klubbhus fredag kveld.

LES OGSÅ: Bandytalenter viste seg fram 

Artikkeltags