(Lierposten)

Han er ansvarlig for vedproduksjonen hos Lier Asvo. Da de åpnet igjen etter ferien mandag, sto det folk i kø utenfor døra hos dem med ivrige ved-kunder. Når det i tillegg ble full pågang på telefonen av folk som var redde for å ikke få ved fra sin favoritt-leverandør, ble det en rimelig kaotisk oppstart etter ferien.

– Vi hadde 80 ubesvarte anrop i løpet av de tretti minuttene etter at vi åpnet igjen etter ferien. Vi fikk jo ikke jobbet med noe annet, fordi det var så stor pågang, fortsetter Orby.

Telefonen gikk varm

De har også fått nettbutikk, og kundene kan bestille ved der. Men da beskjeden folk fikk da de forsøkte å bestille i nettbutikken mandag formiddag, var at de var tomme for ved, begynte folk å ringe.

– Telefonen til Linda Kleven en av veilederne som jobber her, gikk rett og slett varm. Hun fikk ikke gjort noe, fordi det ringte hele tiden. Så vi måtte rett og slett slå den av, og la den kjøle seg ned før hun kunne bruke den igjen, sier Orby og ler.

Frisørtimen ødela for vedbestilling

De forteller at det er kunder i alle aldre, som nå henvender seg til dem. Mer eller mindre desperate for å sikre seg ved, før lagrene er tomme.

– Vi hadde ei som fulgte med i nettbutikken vår, for å finne ut om vi la ut nye partier med ved for salg. Men hun måtte en tur til frisøren, og da fikk hun ikke sjekket på en times tid. Og innen hun var ferdig der, var vi utsolgt igjen, forteller Terje Auke, driftsleder ved Lier Asvo.

Stor empati med kundene

Han forteller videre at de ikke synes det er spesielt gøy å måtte si til kundene at de ikke kan få veden de trenger. I hvert fall ikke med en gang.

– Vi skjønner jo at folk blir ganske desperate, sånn som alt er i verden nå. Fra krigen i Ukraina, til strømpriser og alt annet som skjer. Men vi kan dessverre ikke levere på minuttet, når vi har så stor pågang som nå. Nå må vi vente noen uker før vi har ny ved klar. Men vi jobber alt vi kan for å gi folk den veden de trenger. Selv om det nok er en stor sjanse for at vi faktisk vil gå tomme i år, forklarer han.

Stolte ved-produsenter

Abdi Aden og Ragnar Evensen er blant de ivrige vedprodusentene hos Asvo i Lier. Og det har de vært i flere år.

– Vi gjør alt vi kan for at kundene våre skal være fornøyde med veden de kjøper hos oss. Men nå må de smøre seg litt med tålmodighet, for vi ønsker at veden de kjøper hos oss skal være best mulig for dem, sier Aden.

Han får full støtte fra sin gode kollega Ragnar. Han kjører ved over alt, og har møtt mange hyggelige folk på sin vei.

– Det er jo gøy at vi selger så mye ved, men denne gangen gikk det nesten litt vel fort, sier han og smiler.

De rydder også badestrender, som en del av jobben på Asvo.

– I fjor var det til og med noen som ville kjøpe ved av oss da vi var på stranda. Men da sa vi at de måtte vente, for vi har ikke plass til ved i bilen vår når vi er på stranda og jobber, forteller de.