Veteranen Gulliksen, som er tidenes eldste norske OL-utøver, loset hesten Quatro trygt gjennom banen i OL-anlegget i Tokyo tirsdag. I mål ble imidlertid ekvipasjen straffet med ett straffepoeng etter å ha kommet 41 hundredeler for sent til å klare tidsgrensen.

Det poenget kan i verste fall komme til å koste Gulliksen plassen i finalen. De 30 beste i kvalifiseringen går videre. Ekvipasjene rangeres etter antall feilpoeng, ikke tid.

Dersom flere ryttere deler 30.-plassen, går alle disse videre.

Det kunne samtidig blitt flere feilpoeng på Gulliksen og Quatro. Da duoen passerte vanngraven hevet dommeren det røde flagget og signaliserte at den norske ekvipasjen hadde berørt listen etter landing. Disse feilpoengene ble så trukket tilbake etter en nærmere sjekk.

Etter at 43 av de 73 startende ekvipasjene har vært gjennom kvalifiseringen, ligger Gulliksen på delt 12.-plass. Dermed står 61-åringen foran spennende minutter med venting på sin OL-skjebne.

I forkant av sommerlekene i Japan var veteranen klar på at en medalje var drømmen. Det håpet lever fortsatt.

Finalen går allerede onsdag.

Etter at tirsdagens kvalifisering var over sa Gulliksen til Eurosport at ikke alle har vært like begeistret for at nettopp han skulle representere Norge i Japan.

– Jeg kan si det nå i ettertid. Det har vært noen kritikere til at jeg skulle reise, som har vært ganske sterke. Det er ikke pene meldinger jeg har fått. Jeg tåler det meste, men det plager meg, sa OL-deltakeren.

– Det motiverte meg bare så jæklig til dette. Du kan tenke deg at den dagen du får beskjed om at du blir tatt ut, får du melding om at du ikke burde dra og har ingenting der å gjøre. Meldingen var helt forferdelig, tilføyde han.