Populært amcar-treff

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Glinsende lakk, skinnende krom, amerikansk nostalgi, store motorer og vaffelhygge er passende stikkord som beskriver amcar-treffet under elvefestivalen i dag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: De ruvende kastanjetrærne la en skygge over de parkerte bilene lørdag formiddag. Det hindret likevel ikke de nylakkerte bilene og de stolte eierne fra å sole seg i glansen av oppmerksomhet.

Del på Facebook

Over 50 amerikanske veteranbiler var på plass i parken i dag formiddag, men leder for US. Car Club of Buskerud, Thomas Skadsheim, forventer at det vil bli over 100 i løpet av dagen. En jury bestående av tre medlemmer fra klubben samt en publikumsjury vil klokken 13.30 kåre de flotteste og mest unike leketøyene.

- Juryen vil se etter restaurerte eller orginale biler som er holdt pene. De går for det meste etter utseendet, så det er nok den flotteste bilen som vinner, informerer Skadsheim.

Glinsende chevroletter, nostalgiske Ford-er, restaurerte pickuper. Publikum kunne se biler i alle varianter og fasonger. Fellesnevneren for dem alle: mye krefter, store motorer og masse krom. 

- Det eneste som duger

Midt blant nyrestaurerte og modifiserte glis har en en 1929 Ford Roaster parkert seg. Marit Andresen forsyner seg av kaffe og sitter seg ned i en klappstol ved siden av det lekre kjøretøyet.

- Den er så original som man kan få det til. Mannen min ønsket minst mulig mekking og mest mulig kjøring, ler hun.

Marit er blitt fanget av mannen Tom sin glødende entusiasme for biler. Tom har vært medlem i klubben i flere år og en amerikansk bil har vært drømmen siden han var 18. Ford-en hans har vunnet flere priser siden han kjøpte den for seks år siden.

- Det er ikke noe annet enn amerikanske biler som duger, sier han.

Han vedkjenner likevel at det er hyggen og det sosiale rundt slike treff som er det viktigste, snarere enn oppmerksomheten. Per Gundersen, eier av en grå cadillac fra 1972 sier seg enig i det:

- Jeg har aldri vunnet noen priser. Jeg er mer opptatt av at bilen er i orden. Bilen min er helt original, har nesten ikke rørt en skrue på den. Det er hyggelig å komme hit og treffe andre som deler den samme interessen for biler. I tillegg er det jo kjekt å få litt skryt av barnet sitt, da, sier Gundersen.

Men hvorfor akkurat amerikanske biler?

- Amerikanske biler har så mye sjel, gir så mye kjøreglede, lyd og liv. Det er ikke som å kjøre en bil, men som å betjene en maskin, sier Per Thomassen, som har stil seg opp ved siden av kameraten sin nylakkerte 1972 Chevrolet corvette. 

- Det er en fantastisk kjøreglede, sier Arild Johansen, eieren av den rødlakkerte Chervroletten. Spesielt under slike værforhold som i dag, smiler han lurt.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags