LIER: I fjor sommer gjorde politiet funn av en død person i Lier. Mannen ble funnet i et juv mellom Sylling og Skaret i Lier 26. juli, og politiet brukte lang tid på å finne ut hvem mannen var.

I desember fortalte politiinspektør Per Thomas Omholt at de var «ganske sikre» på at de hadde funnet identiteten til mannen, men at de ikke ville gå ut offentlig med hvem han var ettersom de pårørende foreløpig ikke var varslet.

Nå går politiet ut med hvem det var som ble funnet i juvet i fjor sommer. Mannen heter Adam Filipiuk, er født i 1960 og kommer fra Polen.

– Da vi kom fram bar liket preg av å ha ligget der en stund. Det ble foretatt en del undersøkelser på stedet og tingene der og liket ble sendt til obduksjon. Der klarte man å få et håndflateavtrykk, det er unikt som fingeravtrykk. Det ble så sendt via politiets systemer i Interpol og vi fikk treff der, sier politiinspektør Per Thomas Omholt til Drammens Tidende.

Ifølge Omholt var ikke mannen meldt savnet i Norge, og han forteller at mannen hadde forlatt Polen for å jobbe i Norge, derfor kan det være flere grunner til at han ikke er meldt savnet i Norge fra Polen.

 

Ber om tips fra publikum

Tross undersøkelser og etterforskning fra politiets side, vet de fortsatt ikke hva som har skjedd med «Sørelv-mannen».

– Saken undersøkes fortsatt, og vi håper på tips om noen har observert eller sett noe. Obduksjonen har ikke gitt noe svar på hva som har skjedd med ham, om det er en ulykke, straffbar handling eller et selvdrap, sier Omholt.

Etter at politiet fant identiteten til mannen har de undersøkt mer rundt bo- og arbeidsforhold før han forsvant. Filipiuk drev med ulike håndverkstjenester og hadde ulike arbeidsforhold. I perioder skal han også ha jobbet for et firma.

– Vi har snakket med arbeidskollegaer og folk som har vært i nærheten før han døde. Vi har fortsatt ikke fått klarlagt hva som har skjedd med ham.

I Polen skal mannen ha en datter.

– Vi har vært i kontakt med henne. Per nå er hun etterlatt og blir behandla som de vanligvis blir. Så får vi se hva som skjer om vi klarer å finne ut hva som har skjedd, sier Omholt.

Det var NRK Buskerud som først omtalte saken.

Les alle sakene om Sørelv-mannen her.