Byr på bollemus og hengepupper i sosiale medier

Artikkelen er over 3 år gammel

Iselin Guttormsen (30) er ikke redd for å vise fram mammakroppen fra både flatterende og mindre flatterende sider. Det hylles hun for.

DEL

DRAMMEN: «Så sitter jeg her, med bleie større enn et badehåndkle, i en nettingtruse fra sykehuset. Med sprengte bryster store som fjell og en sår tiss som svir hver kveld», åpner Iselin et innlegg på bloggen hvor hun forteller om da hun fødte sin andre datter.

Nå har det gått to måneder. Iselin Guttormsen innrømmer det gjerne, hun er ikke særlig fornøyd med kroppen sin akkurat nå. Det er snart ni uker siden hun fødte barn nummer to og mammakroppen, som hun kaller det, den er der fortsatt. Hun prøver å ikke stresse med det, tenke at hun har fått en vakker gave og etter hvert vil hun komme tilbake til en kropp hun er fornøyd med.

«Ikke bare gleder jeg meg til å føle meg fin igjen – jeg gleder meg til å bli sterk igjen. Jeg gleder meg til å bli trent», skriver hun på bloggen som nylig er blitt en av bloggene hos Nettavisen.

Sårt og tøft

– Jeg er opptatt av at man skal være fornøyd med kroppen, at man skal slappe av etter at man har født. Og ikke være så opptatt av å være perfekt, sier hun og fortsetter:

– Men samtidig skriver jeg og deler bilder av min kropp, som jeg ikke er fornøyd med. Og med det setter jo jeg fokus på kropp og er på en måte med på kroppshysteriet. Det er litt vanskelig å balansere akkurat det der.

Hun mener det er så mange bilder av perfekte kropper og perfekte mammakropper i sosiale medier. Med sine bilder vil hun vise at det er mange typer kropper og mange typer mammakropper.

– Det er ikke noe galt i å være slank og fin, men ikke noe galt i å være bløt og pudding heller.

Iselin Guttormsen forteller ærlig at det har vært litt sårt og tøft og legge ut bildene.

 – Kroppen bærer preg av at jeg har født. Jeg er misfornøyd med kroppen min, men det er jo ille at det skal plage deg når du akkurat har født, sier hun.

Trener

«Man kan bli deprimert av mindre – Jeg hadde egentlig bare lyst til å gjemme meg under dyna – trekke for gardinene – ønske at mørketiden og vinteren varte i 6 måneder til og at jeg plutselig – vips – var tilbake i min gamle kropp. Så enkelt er det dessverre ikke. Og i og med at jeg nekter å handle inn/bruke penger på nytt treningstøy – får jeg bare skvise kroppen min inn i det gamle og begynne på reisen».

Iselin Guttormsen er i gang med å trene. Hun er glad for alle heiaropene fra leserne.

– Jeg får tilbakemeldinger på at jeg er modig, sier hun.

LES OGSÅ: Fulgte drømmen om å starte butikk

Artikkeltags