Gå til sidens hovedinnhold

Anniken åpen om mobbingen i «Bloggerne»

Artikkelen er over 4 år gammel

Blogger Anniken Jørgensen er kjent for å være åpenhjertig for leserne sine. Nå forteller hun også om mobbingen i den populære TV-serien «Bloggerne».

DRAMMEN: Mandag er det premiere på TV 2-serien, som følger livet til ni bloggere gjennom flere måneder. En av bloggerne er Anniken Jørgensen fra Drammen.

LES OGSÅ: Kongen av Instagram med ny TV-serie

Gruer seg

Bloggeren er ikke ukjent foran kameralinsen, og har i to sesonger vært med i Aftenposten-serien «Sweatshop». Denne TV-serien blir imidlertid ukjent territorium for Jørgensen.

– Det har vært veldig gøy, det annerledes å være med i noe som kun handler om meg og mitt liv. I de andre tingene jeg har vært med på, har jeg hatt en oppgave. Nå får leserne får hele meg, og ikke bare halve, sier hun.

Jørgensen forteller at det var lett å forholde seg til kameraene, og at hun fort kunne glemme at de var der. Men å se seg selv på skjermen, er hun ikke like komfortabel med.

– Jeg gruer meg veldig til å se det på TV. Jeg føler det er først nå det har startet. Jeg har vært med på så mye at det å ha kamera rundt meg er veldig naturlig. Men akkurat det å komme på TV-skjermen.. Jeg er litt redd for at jeg har åpnet meg litt for mye, sier hun.

LES OGSÅ: Kan vinne hus til fire millioner

Åpen om mobbing

Jørgensen har tidligere fortalt mye om sin lange kjærlighetssorg, og depresjoner på bloggen. Det leserne vet mindre om, er da bloggeren opplevde vonde barndomsår med mobbing.

– Det er veldig mange som tror at jeg var den mest populære på barneskolen, og i gjengen. Jeg tror ikke så mange vet at jeg hadde det kjipt, forteller hun.

Jørgensen synes ikke lenger det er vanskelig å snakke om kjærlighetssorgen. Men når det kommer til mobbingen, blir det verre.

– Når jeg snakker om barndomsårene, så kommer tårene med en gang. Mobbingen hadde jeg ikke noen kontroll over. Jeg aner ikke den gang i dag hvorfor jeg ble mobbet, jeg var vel bare et lett bytte, forteller hun.

Hun forteller at da hun startet bloggen innså hun at hun klarte noe i livet, og at det ga en mestringsfølelse.

– Jeg levde litt for å vise andre at jeg klarte noe. Det veldig ubevisst, ikke noe jeg har tenkt over før de senere årene. Det har tatt ganske langt tid før jeg nå gjør noe kun for meg selv, forteller bloggeren.

LES OGSÅ: Vibeke Skofterud skal forsvare Norge i ny TV-serie

Oppstyr rundt premierefest

Premierefesten for «Bloggerne» som var på lørdag, har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Årsaken er at bloggeren Anna Rasmussen dro tårevåt fra festen, og skrev et innlegg dagen etter om at fulle personer hadde stått i veien for TV-skjermene og ødelagt for henne.

– Jeg hadde det kjempegøy. Alle vi bloggerne fikk lov til å ha med seg like mange. Noen valgte en, noen valgte ti. Noen hadde med foreldre, noen venner. Det var en viktig dag for alle, forteller Jørgensen om sin opplevelse av festen.

Hun legger til at det for henne var viktig å ha venner som heiet på henne under festen, og at hun har forståelse for at Rasmussen synes det var ubehagelig å kanskje ikke ha med seg like stor støtte.

– Men man må tenke seg litt om, sier hun.

LES OGSÅ: Drammensere bak helt nytt TV-konsept

Kommentarer til denne saken