Siden folk uttaler seg fritt i avisa om Arbeiderpartiets krisemålinger, så kan vel jeg også.

Nei, dette skyldes ikke Giske. Det skyldes ikke regjeringsslitasje og heller ikke «dårlig kommunikasjon.»

Dette skyldes politikk. Ap har blitt satt i den ulykksalige situasjonen å styre landet alene med Senterpartiet. Sp er Aps rake motsetning. Et parti som ser bakover, ikke fremover. Et parti som henvender seg til særinteresser og ikke helheten. Et parti som gjerne setter grupper opp mot hverandre dersom dette er politisk opportunt.

LES OGSÅ:

I klima- og miljøpolitikken er Sp den største bremsen på Stortinget. Sp er et parti som gjerne går i klinsj med det som skal være Aps politiske velgerbakland. Nemlig klimabevisste velgere i store og mellomstore byer. Unge liberale, sentrum-venstre orienterte mennesker opptatt av internasjonal solidaritet og et varmere samfunn.

Sp og Ap drar hverandre ned i gjørma. Ingen vinner på dette samarbeidet.

Min mening er at Ap skulle stilt ultimatum i regjeringsforhandlingene. Blir ikke SV med, så blir det ingen regjering.

LES OGSÅ:

Så hva gjør man nå?

Ap må ha inn et støtteparti for å veie opp mot Sp. Eventuelt bør Ap styre alene. Det siste tror jeg faktisk er best for landet og best for Ap akkurat nå.

Men nesten like kritisk for Ap er disse meningsmålingene for MDG. Et parti som ligger og vaker rundt 3-4 prosent når Ap ligger med brukket rygg og velgere som vanligvis ser mot MDG, er ikke annet et politisk konkursbo. Klarer man ikke å levere varene i et Stortingsvalg med tidenes klimafokus, samt nå når Ap sliter såpass, så er det i grunn bare å legge ned hele greia. Dette funker ikke. Alternativt skifte ut hele MDG-ledelsen.

PS! Innlegget ble først publisert på forfatterens facebookside og gjengis her med hans tillatelse.