Politiet etterforsker skytehendelsen på Åmot natt til lørdag som grov kroppsskade.

– På bakgrunn av innhentede opplysninger så langt i saken, er aktuelle skytehendelse under etterforskning registrert som grov kroppsskade. Spesialenheten har tatt avhør av fornærmede, som har vært bistått av bistandsadvokat Morten Andreassen, advokatfirma Elden, i avhør, skriver Spesialenheten i en oppdatering mandag ettermiddag.

En gutt under 18 år ble skutt av politiet på Åmot i Modum kommune natt til lørdag. Gutten er mistenkt for trusler mot politiet. Spesialenheten opplyser også at det er tatt avhør av to tjenestepersoner som var involvert i skytehendelsen, samt et vitne.

– Dette er en prioritert sak hos Spesialenheten og videre etterforskning vil gjennomføres utover i uken, skriver de.

Fortsatt under behandling

Bistandsadvokat Morten Andreassen i Elden advokatfirma sier til NTB at det er viktig at denne saken nå etterforskes i sin fulle bredde av Spesialenheten.

– Vi har full tillit til den etterforskningen Spesialenheten har igangsatt, og min klient har gitt en foreløpig forklaring. Han vil forklare seg igjen når helsetilstanden hans tillater det, fortsetter Andreassen.

Han sier at gutten fortsatt er under behandling på sykehus og er sammen med sine pårørende.

– På vegne av familien ber jeg om at de får ro i denne vanskelige og dramatiske situasjonen de befinner seg i, sier han.

Natt til lørdag

Det var klokka 0.44 natt til lørdag at politiet rykket ut til det de beskrev som en trusselsituasjon i Åmot i Modum kommune.

Politiet har beskrevet at det ved 1-tiden oppsto en situasjon der politipatruljen ble angrepet med en farlig gjenstand. Situasjonen førte til at politiet avfyrte skudd mot gutten.

Det ble tidlig fastslått at vedkommende ikke ble livstruende skadd.