Gå til sidens hovedinnhold

Fredag er en skrekkdag for West Brom

Artikkelen er over 2 år gammel

WBA har tapt fire av de fem siste fredagskampene sine. Vi tror at Aston Villa vinner West Midlands-derby i kveld.

Oddstips (Bergensavisen)

Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddsdobbel: Kampen Norge bare må vinne!

Oddssingel Serie A: Juventus behøver ikke tre poeng

Oddssingel skiskyting: Johannes Thingnes Bø tåler en strafferunde

V65 JarlsbergTo V65-bankere fra Hamre-stallen

V65 ØrebroSpennende V65-lunsj fra Ørebro

Lotto lørdag: Gulltrekning med 29 millioner i potten

Vikinglotto onsdag: Norsk vinner stakk av med 72 millioner

Det er et meget fint langoddsprogram vi har foran oss fredag. Den største godbiten er uten tvil Serie A-oppgjøret mellom Juventus og Inter. Men også i Championship er det storkamp når West Bromwich tar imot Aston Villa til byderby i Birmingham. Ellers er det som vanlig både Bundesliga, La Liga, og dansk superliga når det er fredag. Norge skal ut i en meget viktig kamp mot Ungarn i håndball-EM og i Pokljuka er det klart for mer verdenscup skiskyting. Fredag er det sprint for menn som står på menyen.

Fredag kan du stikke av med 312 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

West Bromwich Albion – Aston Villa 2,10 – 3,40 – 2,75 B (spillestopp kl. 2055)

Kan oppturen til Aston Villa fortsette når de møter West Brom til lokaloppgjør i West-Midlands fredag? Begge lagene har ambisjoner om å rykke opp til Premier League denne sesongen.

West Brom klarte kun 1–1 hjemme mot Brentford på mandag, og ligger på tredjeplass med 35 poeng før fredagens kamp. Hjemme på the Hawthornes har West Brom vært sterke. De står med 6-2-2 og 27–14 i målforskjell.

Etter en svak periode i slutten av oktober og begynnelsen av november er WBA nå ubeseiret i fire kamper på rad, men vil de være i stand til å beholde den gode statistikken mot Aston Villa, som er et av formlagene i Championship. Gjestene kommer til denne kampen etter en imponerende 3-0-seier på bortebane mot Middlesbrough.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Villa har virkelig fått fart på det offensive spillet sitt i november. De har scoret 17 mål på de fem siste kampene. Før fredagens kamp ligger Villa på åttendeplass, tre poeng bak Sheffield United på sjetteplass. De vil klatre opp på playoffplass med seier mot West Brom.

Det store spørsmålet da Dean Smith tok over på Villa Park var hvor raskt han klarte å snu den negative trenden og gjøre Villa til en opprykkskandidat. Det ser ut som han allerede har klart det.

Den tidligere Brentford-manageren har tatt et steg opp, iallfall om man tar en titt på tabellen som viser at det er gap på ni plasser mellom Villa og hans forrige klubb.

Se alle de nye draktene til Premier League-lagene her!

Smith har fått en bra start med Villa. På de åtte kampene han ledet klubben til fem seire, én uavgjort og to tap. På bortebane har han sørget for at Villa har vunnet mot både Derby og Boro.

Villa-spillerne er stinn av selvtillit før bortekampen på the Hawthornes, og etter å ha scoret 19 mål på åtte kamper med Smith, blir de en hard nøtt for WBA. Gjestene har vunnet fire av de fem siste kampene, og jeg tror de har gode muligheter til å ta tre poeng i denne matchen også. De møter tross alt et West Brom-lag som kun har vunnet én av de siste fire hjemmekampene sine.

Det er flere grunner til å tro på borteseier:

  • West Brom har tapt fire av de fem siste hjemmekampene som er spilt på en fredag
  • Aston Villa-spissen Tammy Abraham har scoret ti mål på de ti siste ligakampene. Han kommer til å skape problemer for WBA-forsvaret.
  • Aston Villa har tatt flere poeng med Dean Smith som manager denne sesongen (16 poeng på åtte kamper) enn de gjorde på elleve kamper med Steve Bruce.

The Baggies har heller ikke noe god statistikk mot Villa. De har kun vunnet én av de fem siste hjemmekampene mot dem. Jeg tror denne kampen blir jevnspilt, men ny trener-effekten har ennå ikke dabbet av og de er i flytsonen. Jeg tror de kniper en seier her. 2,75 i odds på borteseier til Villa er ok. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken