Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmedobbel med Spania og Nord-Irland

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi tror både Spania og Nord-Irland har flotte sjanser til å vinne sine respektive hjemmekamper i kveld.

Oddstips (Bergensavisen)

Tirsdagens langoddsprogram preges fortsatt av landslagspausen. Det spilles syv kamper i Nations League, i tillegg til fem privatlandskamper. Blant annet skal Spania møte tapende VM-finalist Kroatia, og i London tar England imot Sveits. Utover dette er det kamper fra U21-kvaliken til EM, et par kamper fra EFL Trophy-turneringen, én kamp fra svensk Superettan og to spanske cupkamper. På ishockeyfronten er det to kamper i Get-ligaen, hvor Storhamar møter Stavanger Oilers og i Østfold er det derbymatch i Stjernenhallen mellom Stjernen og Sparta.

Oddstips: Kan dette bli noe annet enn uavgjort?

Trav: Vi jakter ny lunsjsuksess

Lotto lørdag: 34 ekstra Lotto-millionærer skal trekkes. Leverer kupongen her!

Spania - Kroatia H 1,55 (spillestopp kl 20.40)


UEFA Nations League, divisjon A gruppe 4. Denne gruppen inneholder også England og første kampen i denne gruppen gikk av stabelen på Wembley lørdag, der altså Spania vant 2-1. Spania røk som kjent sensasjonelt ut av sommerens fotball-VM allerede i åttedelsfinalen mot vertsnasjonen Russland. Det stod 1-1 etter ekstraomganger i den kampen, men Russland tok seg videre til kvartfinale etter straffespark.

Luis Enrique er ny trener for det spanske landslaget og han fikk altså en flying start med seieren mot England på Wembley lørdag. Ikonet Andres Iniesta ga seg på landslaget etter VM, det samme gjorde Gerard Pique.  Diego Costa var ikke med mot England, ei heller Jordi Alba. Nye i førsteelleveren var blant annet Iago Aspas, Saul fra Atletico Madrid og ikke minst Rodrigo fra Valencia som scoret 2-1 målet for Spania.

NB! 124 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Lever direkte her!

Sommerens tapende VM-finalist Kroatia spilte altså 1-1 borte mot Portugal i en treningskamp torsdag. VM-helten Mario Mandzukic har gitt seg med landslagsfotball, det samme gjelder keeper Daniel Subasic. Lovre Kalinic til daglig i belgiske Gent er ny førstekeeper. Dejan Lovren er ute med skade, det samme gjelder for midtstopperkollega Vida som måtte ut med skade mot Portugal. Luka Modric, Ivan Rakitic og Ivan Perisic holder dog alle koken.

Kveldens kamp spilles forøvrig i Elche. Spania er tross sitt svake VM satt til store favoritter i kveldens kamp og det er forståelig. Kroatia har fem mann borte fra startoppstillingen i VM-finalen og selv om 1,55 er kjip hjemmeodds, er det helt naturlig å sette pengene på Spania i kveld.  Vi dobler dog opp dette spillet med en hjemmeseier fra en privatlandskamp i kveld.

Nord-Irland - Israel H 1,90 (spillestopp kl 20.40)
Nord-Irland var som kjent med i Norges kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018 og tok en råsterk andreplass i den gruppa, bak suverene Tyskland. Tapte som alle andre i den gruppen begge kampene mot Tyskland, men hadde 6-1-1 på de åtte øvrige kvalifiseringskampene. Det eneste øvrige tapet kom borte mot Norge i den siste kvalifiseringskampen, som ikke betydde noenting for Nord-Irland, da de allerede hadde sikret andreplassen.

NB! 124 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Lever direkte her!

Nord-Irland spilte sin første kamp i Nations League lørdag. De er i divsjon B, i gruppe med Bosnia-Hercegovina og Østerrike. Hadde et voldsomt trykk på Bosnia stort sett gjennom hele kampen, men endte opp med å tape 1-2. Det var ufortjent. Nord-Irland vant cornerstatistikken 18-1, 64-36 i ballinnehav og 7-1 i skudd på mål. Vant alle fire hjemmekampene i VM-kvaliken (bortsett fra mot Tyskland) og er normalt veldig sterke hjemme på Windsor Park i Belfast. Manager Michael O'Neill gjør muligens noen endringer på sitt lag til kveldens kamp.

Israel innledet i Nations League med å tape 0-1 borte mot Albania fredag kveld i en ganske jevnspilt kamp. Israel endte på 4. plass i sin kvalifiseringsgruppe til EM-sluttspillet i 2016 og på 4. plass sin kvalifiseringsgruppe til VM-sluttspillet i 2018. Har et lag der de fleste spillere er ukjente for oss nordmenn.

 

Man skal alltid ha respekt for privatlandskamper i fotball og at det kan være motivasjonsproblemer. Men spillere fra Nord-Irland er normalt til å stole på. Hjemmesterke Nord-Irland bør ha en flott sjanse til å vinne kveldens kamp mot forholdsvis bortesvake Israel og 1,90 på hjemmeseier er slett ikke verst betalt. Kombinert med seier til Spania får vi da en dobbel til 2,95 i totalodds.

Klikk her for å levere dette tipset!

Kommentarer til denne saken