Gå til sidens hovedinnhold

Kampen Norge bare må vinne!

Artikkelen er over 2 år gammel

Norge har null poeng med seg inn i mellomrunden, og de må antakeligvis vinne alle kampene for å ha mulighet til å spille seg inn i en semifinale.

Oddstips

Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel Championship: Fredag er en skrekkdag for West Brom

Oddssingel skiskyting: Johannes Thingnes Bø tåler en strafferunde

V65 JarlsbergTo V65-bankere fra Hamre-stallen

V65 ÖrebroSpennende V65-lunsj fra Örebro

Lotto lørdag: Gulltrekning med 29 millioner i potten

Vikinglotto onsdag: Norsk vinner stakk av med 72 millioner

Hamburger SV – SC Paderborn 1,72 – 3,45 – 3,50 (spillestopp kl. 1825)

Hamburger SV rykket ned fra 1. Bundesliga etter sist sesong, og de har ambisjoner om å rykke direkte opp igjen. Foreløpig virker det lovende for storklubben fra Tysklands nest største by. Før fredagens kamp er Hamburger SV serieleder i 2. Bundesliga, ett poeng foran FC Köln.

Hamburger SV har spilt god fotball de siste par månedene, og at de ligger på toppen av tabellen er velfortjent. Før fredagens kamp er de ubeseiret i de ni siste kampene. Sist helg slo de Ingolstad 2–1 på bortebane. Det var lagets fjerde seier på de fem siste kampene.

Forsvarsspillet har vært solid, og de er det nest beste defensive laget i 2. Bundesliga før kampen mot Paderborn. Men i de siste kampene har det vært scoret mer mål enn vanlig. I de tre siste kampene har det vært scoret tre mål eller mer.

Se alle sesongens nye Hamburger SCV-drakter her!

Hjemme i havnebyen i Nord-Tyskland er de ubeseiret i de fiste siste kampene, men de må skjerpe seg for tre av de siste fire hjemmekampene har endt uavgjort. Det holder neppe med ett poeng i fredagens kamp om de har tenkt å beholde tabelltoppen for FC Köln jager like bak dem.

FC Paderborn ligger midt på tabellen. De har fem poeng opp til en plass i nopprykkskvaliken, og de er hele 13 poeng over nedrykksstreken. Sist disse to lagene møttes spilte begge i 1. Bundesliga. Det var i 2014-2015-sesongen, og den gangen vant Paderborn overraskende 3–0 på bortebane mot Hamburger SV. Jeg tviler på at de kopierer det resultatet i kveld.

Men: Paderborn sine kamper har vært ganske underholdende denne sesongen. De har bare tapt én av de seks siste kampene i 2. Bundesliga, men fire av de seks siste kampene har endt med poengdeling. I forrige serierunde spilte de 2–2 mot Geirmund Brendesæters gamle klubb, Arminia Bielefeld.

De er det nest beste offensive laget i 2. Bundesliga denne sesongen, bare FC Köln scorer mer mål enn dem. Problemet er bare at de er det nest verste laget defensivt. Det tror jeg de vil bli straffet for i fredagens kamp.

Hamburger SV er i strålende form og de vil beholde tabelltoppen. Det er tett i toppen så serielederne kan ikke slappe av. Det er litt vanskelig å bli klok på Paderborn. En uke spiller de knallbra, og i neste spiller de som et bunnlag. Jeg tviler på at de vil blande seg inn i opprykkskampen denne sesongen. Jeg har størst tro på hjemmeseier her. Alt peker i den retning. Oddsen på H er 1,72. Det er litt snaut som singeklspill, men vi kombinerer denne kampen med Norge i håndball-EM.

Gull-Lotto-trekning med 29 millioner i potten på lørdag. Her kan du levere kupongen!

Ungarn – Norge (Handikap fulltid 3-0) 2,27 – 8,55 – 1,62 B (spillestopp kl. 2055)

Norge har skuffet stort i EM i Frankrike. Det er lite som har fungert i det norske laget i de tre første kampene. De er svake i forsvar, og ikke til å kjenne igjen i angrep. De har ikke fått i gang kontringsspillet, og de klarer ikke å brette spillet ut på kantene i etablert angrep. Nå må det bli samling i bånn.

Det kan kun bli bedre fra nå av ettersom det er vanskelig å se for seg hvordan de kan prestere like svakt som de gjorde mot Romania. Det var en flau kamp av de norske jentene. Jeg tror de vil slå tilbake i fredagens kamp, og det vil Ungarn få svi for.

Norge har et elendig utgangspunkt før mellomspillet, hvor de blant annet trenger hjelp fra Romania for å kunne avansere videre. De må vinne alle kampene i mellomspillet om de skal ha mulighet til å komme til en semifinale. Fredag kveld møter de Ungarn, og de holder ikke samme nivå som Romania.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Ungarn har ingen Cristina Neagu eller Eliza-Iulia Buceschi, og det gjør at jeg tror det norske forsvaret kan gjøre en bedre kamp. Katrine Lunde og Silje Solberg har vært svake mellom stengene i dette mesterskapet, men dårlig forsvarsspill må ta litt av skylden for at målene har rent inn. De norske målvaktene holder et høyere nivå enn de har vist i gruppespillet, og jeg venter på at vi skal få se det.

Neagu fikk gjøre omtrent som hun ville mot Norge, både fra distanse og fra syvmeterstreken. Etter halvspilt kamp lå Norge under med seks mål, og Neagu alene hadde scoret syv. En slik dominerende spiller har ikke ungarerne.

Selv om Ungarn overrasket med å høvle over Spania i siste gruppespillkampen, så tror jeg at Norge skal være i stand til å vinne denne kampen med fire mål eller mer. De viste at de har et bra toppnivå når det klaffer, men edet er litt vanskelig å vurdere hvor gode de er siden gruppe C var den desidert svakeste puljen i dette mesterskapet.

Norge trenger å spille på seg selvtillit etter det flaue tapet mot Romania, og jeg tror de vil gå ut i hundre i denne kampen. Norge skal være i stand til å vinne denne kampen med fire mål eller mer. Det gir 1,67 i odds. Denne bruker jeg i en dobbel sammen med Hamburger SV.

Fredagens dobbelttips er Hamburger SV + Norge-seier i håndball-EM med fire mål eller mer. Denne kombinasjonen gir fine 2,79 i odds. Spillestopp er klokken 1825.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken