SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge må vinne!

Brest, Frankrike 20181203.
Veronica Kristiansen jubler under  kampen mellom Tsjekkia-Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Brest, Frankrike 20181203. Veronica Kristiansen jubler under kampen mellom Tsjekkia-Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Romania er ingen enkel motstander for Norge.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddsdobbel: Vi satser pengene på en favorittdobbel

Oddsdobbel: Bare seier er godt nok for Norge

Oddsdobbel: Stabæk i helsprek onsdagsdobbel

Oddssingel Premier League: Old Trafford er en marerittbane for Arsenal

Oddssingel Premier League: Strålende odds på Fulham

Midtukekupongen: Liverpool må holde koken oppe

V75 BjerkeI kveld er det premiere for V75 Bonus

V4 Bro ParkHerlig lunsjgalopp fra Sverige

Vikinglotto: I kveld kan du vinne 71 millioner kroner i Vikinglotto. Her kan du levere kupongen!

Det er et strålende langoddsprogram vi har foran oss onsdag. Det er som kjent midtukerunde i Premier League og seks kamper skal spilles i kveld, med Manchester United – Arsenal som den desiderte storkampen. Norges håndballjenter skal i sving igjen i kveld, Romania er motstanderen i kveld. Det er også midtukerunde i Ligue 1 i Frankrike, mens det er cupfotball både i Italia og Spania. Stabæk og Aalesund møttes i første kamp om retten til å spille Eliteseriefotball i 2019. Her hjemme er det runde i Eliteserien i håndball for menn. På hockeyfronten er det full runde i Hockeyallsvenskan og det spilles tre kamper i NHL natt til torsdag. Og det er verdenscupåpning i skiskyting med 20 km for menn i Pokljuka.

Vanvittige 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Norge – Romania (Handikap fulltid 0-4) 1,95 – 8,50 – 1,85 B (spillestopp kl. 2055)

Håndball-EM. Gruppe D. Etter tapet mot Tyskland i åpningskampen trenger de norske jentene poengene fra denne kampen med seg inn i neste runde. Norge må vinne.

De spilte en bra 1. omgang mot Tsjekkia, og ledet hele 20–10 etter de første 30 minuttene. Det var aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen, men 2. omgang var svak. Thorir Hergeirsson gjorde imidlertid en rekke bytter i annen omgang, og det gjorde at Norge ikke fikk samme flyten i spillet. Særlig angrepsspillet led som følge av det.

Romania har vist bra takter i de to første kampene i EM. De slo Tsjekkia 31–28 i den første kampen, men der tok de foten av gasspedalen tidlig i annen omgang. I forrige kamp slo de Tyskland 29–24. Jeg synes likevel det er litt vanskelig å vurdere hvor godt det rumenske laget egentlig er, men det vil vi få svar på i onsdagens kamp.

De to siste kampene mellom Norge og Romania har vært tette og jevne kamper. I EM for to år siden vant Norge mot rumenerne, men de vant kun med to måls margin. Kamepn endte 23–21. Lagene møttes også i OL i 2016. Den gangen slo Norge rumenerne med ett mål, 28–27.

At Norge mangler Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogstarnd svekker det norske laget. Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Linn Jørum Sulland har ennå ikke vist at de klarer å erstatte dem. Uten Nora Mørk er Norge mer forutsigbare i angrepsspillet. De har ikke den enkeltspilleren som gjør de uventede tingene på egen hånd.

Det har imidlertid Romania. Cristina Georgiana Neagu er den store stjernen i det rumenske laget. Hun er lagvenninne med Amanda Kurtovic i CSM Bucuresti. Neagu viste sin klasse før pause i kampen mot Tyskland og skrev seg inn i EM-historien som tidenes mestscorende spiller. Med sine seks mål passerte hun ungarske Ágnes Farkas, som sto med 205 EM-mål, og gikk opp på 206.

Klikk her for å levere dette spillet

Neagu har tre ganger blitt kåret til verdens beste spiller, men rumenerne har flere gode spillere.

Neagu roet ned i annen omgang mot tyskerne, men da sto Eliza-Iulia Buceschi frem. Hun har vært den desidert viktige spilleren hos Romania så langt i EM. Thüringer-spilleren ble kampens store spiller med sine elleve mål. Norge skal få kjørt seg i denne matchen, tror jeg.

Denne kampen er av stor betydning for begge lag, men Romania har skaffet seg et godt utgangspunkt. De får med seg minst to poeng videre uansett. Norge derimot risikerer å gå videre med null poeng hvis Tyskland tar poeng mot Tsjekkia og Norge taper mot Romania, Det vil i så fall gjøre at semifinaledrømmen henger i en tynn tråd.

Thorir Hergeirsson har nok brukt de siste dagene godt på å studere det rumenske laget på video. Det er mye som står på spill for Norge, og jeg tror de klarer å vinne denne matchen, men det kan bli veldig, veldig jevnt.

1,85 i odds på Romania med firemåls handikap er ok, tror jeg. Norge skal få slite med å vinne med fem mål eller mer mot dette rumenske laget, tror jeg. Denne er ikke åpen for singelspill, så jeg bruker den i en dobbel.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 1,85 – 3,85 – 2,95 H (spillestopp kl. 0255)

Chicago Blackhawks tapte 2–3 hjemme mot Calgary tidligere denne uken. Det var lagets fjerde tap på rad.

Jonathan Toews scoret det første målet for Chicago og Dylan Strome satte pucken i mål i overtallsspill i tredje perioden. Målvakt Corey Crawford har ikke hatt noen god sesong, og mot Calgary slapp han inn tre mål på 41 skudd. Skuddstatistikken viser også at Blackhawks har problemer med å forsvare seg siden de gir vekk så mange skuddsjanser.

Calgary sine scoringer kom ved Sean Monahan i første periode, og Elias Lindholm og Derek Hanifin satte inn hvert sitt mål i overtallsspill i andre periode.

Chigaco ligger på nest sisteplass i Central Division med 23 poeng, og laget kan trolig se langt etter en plass i sluttspillet denne sesongen. På bortebane har de vært fryktelig svake denne sesongenb. De har tapt elleve av 15 bortekamper.

I natt norsk tid møter de et Anaheim-lag som er i kjempeform. California–laget har vunnet seks av de syv siste kampene. De imponerte stort i kampen mot Washington sist, hvor de snudde 1–3 til 6-5-seier.

Pontus Aberg spilte en fantastisk kamp for Anaheim. Han scoret to mål i tredje perioden, i tillegg tegnet Ryan Getzlaf, Andrew Cogliano, Rickard Rakell og Hampus Lindholm på scoringslisten.

Anaheim-keeper John Gibson hadde ingen god kamp. Han slapp inn tre mål på 15 skudd, før han ble erstattet av Ryan Miller. Det ligger likevel an til at Gibson starter nattens kamp.

Anaheim har vunnet de fem siste hjemmekampene sine, og jeg tror de også tar seieren i nattens kamp mot et Chicago-lag som strever fælt for tiden. Oddsen på hjemmeseier er 1,85. Denne kombinerer jeg med Norge-kampen i EM.

Onsdagens dobbel er 0-4-handikap til Romania + Anaheim. Denne kombinasjonen gir herlige 3,42 i odds. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet